Ferrari Sergio: Εξήντα χρόνια με τον Pininfarina


Σε έξι μόνο αντίτυπα το νέο συλλεκτικό «cavallino».

  • 8/12/2014

Η Ferrari Sergio κατασκευάστηκε σε μόλις έξι αντίτυπα για να τιμήσει την 60η επέτειο της συνεργασίας του Maranello με τον οίκο Pininfarina - και παρ' όλο το δύσμορφο ρύγχος της, φέρει το συγκεκριμένο όνομα προς τιμήν του «πατριάρχη» της ιστορικής εταιρείας του Cambiano, Sergio Pininfarina.

Ο σχεδιασμός της παραπέμπει στις Ferrari που σχεδίαζε ο Sergio τις δεκαετίες του 1960 και '70, με κλασσικότερο παράδειγμα το σχέδιο του roll-bar - στο οποίο είναι ενσωματωμένοι οι αεραγωγοί του συμπλέκτη και του λιπαντικού του κιβωτίου.

Τα εμπρός φωτιστικά σώματα σχεδιάστηκαν έτσι, ώστε να παραπέμπουν στην απλότητα των προηγούμενων δεκαετιών - όπως και τα κυκλικά πίσω φώτα, που συνδυάζονται με κυκλικούς αεραγωγούς επίσης από άλλες εποχές. Η διχρωμία κυριαρχεί τόσο στο ρύγχος, όσο και στην ουρά της Sergio, ενώ μοναδικές για εκείνη είναι οι χρυσού χρώματος ζάντες.

Όμως, κάθε εξάρτημα πάνω στο νέο ιταλιάνικο roadster εξυπηρετεί αποκλειστικά το σκοπό της αύξησης της απόδοσης. Βασίζεται στην 458 Spider και φορά την τελευταία έκδοση του V8 5.0 λίτρων, ισχύος 605 ίππων. Ως αποτέλεσμα, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα.

Καθεμιά από τις έξι Sergio κατασκευάστηκε με την εξατομίκευση που επέλεξε ειδικά ο ιδιοκτήτης της, στο ατελιέ των χειροποίητων αυτοκινήτων του Maranello. Στο ατελιέ, κάθε αγοραστής της Ferrari έχει μπροστά του μια τεράστια παλέτα χρωμάτων, υλικών και επενδύσεων.

Η πρώτη από τις έξι Sergio παραδόθηκε ήδη στον αγοραστή της, στην SBH Royal Auto Gallery του Abu Dhabi, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.