FIAT 124 Coupe το 2017!


Σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου τύπου η FIAT θα παρουσιάσει στις αρχές του 2017 μία hardtop εκδοχή του FIAT 124.

  • 24/8/2016

Έπειτα από το FIAT 124 Spider, όπως όλα δείχνουν έρχεται και η σειρά του FIAT 124 Coupe! Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν το νέο coupe της ιταλικής φίρμας να μην αργεί και πολύ, καθώς η παρουσίασή του θα γίνει στις αρχές του 2017.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Η Fiat μοιάζει να είναι ικανοποιημένη από την πορεία του βασισμένου στο Mazda MX-5, FIAT 124 Spider και το πιθανότερο είναι ότι ετοιμάζει και μία έκδοση Coupe. Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι εντελώς αυτόνομη και με το 124 Coupe οι άνθρωποι της FIAT θα προσπαθήσουν να διαφοροποιηθούν ακόμα περισσότερο από την αντίστοιχη ιαπωνική δημιουργία της Mazda πάνω στην οποία βασίζεται το 124, ενώ ταυτόχρονα η FIAT θα επιδιώξει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το σπορ προφίλ της.

Την πρώτη εικόνα μίας τέτοιας δημιουργίας, ενός Fiat 124 Coupe δηλαδή την είχαμε εισπράξει τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης όταν η Abarth είχε αποκαλύψει την αγωνιστική έκδοση του 124 με «σταθερή» οροφή. Υπάρχει περίπτωση το FIAT 124 Coupe να χρησιμοποιεί μία αντίστοιχη οροφή με εκείνο το Abarth με το τελείωμα όμως της οροφής να είναι ελαφρώς παρατεταμένο.

Το πιθανότερο είναι μάλιστα ότι οι δύο δημιουργίες να χρησιμοποιούν τα ίδια μηχανικά σύνολα με τον «entry-level» βενζίνης να είναι στα 1.4 λίτρα με απόδοση 140 ίππων. Φυσικά, αν τελικά υλοποιηθεί η ιδέα του 124 Coupe το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχει και έκδοση Abarth με το μηχανικό σύνολο των 180 ίππων.