Fiat 500 Dolcevita: Tα 62α γενέθλια του 500 έρχονται με ειδική έκδοση


Με αναφορές στο παρελθόν, η Fiat γιορτάζει με το 500 Dolcevita τα γενέθλια του θρυλικού μοντέλου

  • 7/7/2019

Την 4η Ιουλίου η Fiat γιόρτασε τα γενέθλια του 500, του εμβληματικού μοντέλου που άλλαξε τον κόσμο του αυτοκινήτου τη δεκαετία του ‘50. Η παρουσίαση της ειδικής έκδοσης 500 Dolcevita τιμά το μοντέλο τονίζοντας την Ιταλική αισθητική και τις τάσεις που γεννήθηκαν εκείνη τη δεκαετία στη μόδα, το σχεδιασμό, την τέχνη και την καθημερινή ζωή. 

Εμπνευσμένο από τα χρόνια της “Dolce Vita” αποτελεί ένα σύμβολο, στο οποίο το ειδικό για την περίσταση χρώμα Gelato White σε συνδυασμό με τις κόκκινες και λευκές λεπτομέρειες και τα νίκελ στοιχεία δημιουργούν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Την εικόνα συμπληρώνουν οι λευκές ζάντες των 16’’ και η γυάλινη οροφή. Αντίστοιχα η Cabrio έκδοση του 500 Dolcevita διαθέτει για πρώτη φορά μια ειδικά σχεδιασμένη υφασμάτινη οροφή με λευκές και γαλάζιες ρίγες που θυμίζουν τις πολυτελείς ξαπλώστρες στις ακτές της Ιταλικής Ριβιέρα.

Στο εσωτερικό του 500 Dolcevita το ξύλινο ταμπλό συνδυάζει την υψηλή αισθητική με το ρετρό. Για να εξασφαλιστεί η αντοχή στο χρόνο μια εξαιρετικά λεπτή ειδική επικάλυψη έχει εφαρμοστεί, η οποία προσφέρει εξαιρετική ανθεκτικότητα χωρίς να αφαιρεί στο ελάχιστο την ξεχωριστή αίσθηση του ξύλου. Σε συνδυασμό με τα δερμάτινα καθίσματα της Frau στα οποία έχει ραφτεί σε κόκκινο χρώμα το λογότυπο 500, το εσωτερικό του 500 Dolcevita αποπνέει πολυτέλεια και φινέτσα. Κίνηση στη νέα ειδική σειρά δίνει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.2 λίτρων με απόδοση 69 ίππους (μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο) και ο Turbo 0.9 Twin Αir των 85 ίππων (μηχανικό κιβώτιο).