FIAT Aegea: Tο νέο μικρό σεντάν της FIAT!


Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στην Τουρκία τον επόμενο Νοέμβριο & θα συνεχίσουν σε περισσότερες από 40 χώρες.

  • 22/5/2015

Η FIAT παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Κωνσταντινούπολης που διεξάγεται από 22 έως τις 31 Μαϊου, ένα νέο μικρό σεντάν (Compact Sedan) το οποίο ονομάζει "Aegea Project".

Το Aegea σχεδιάστηκε στην Ιταλία από το σχεδιαστικό κέντρο της FCA, εξελίχθηκε στην Τουρκία μαζί με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Tofaş, ένα από τα μεγαλύτερα της FCA, και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Προύσας για να πουληθεί σε περισσότερες από 40 χώρες στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική).

Οι πωλήσεις του Aegea θα ξεκινήσουν στην Τουρκία τον επόμενο Νοέμβριο και θα συνεχίσουν σε περισσότερες από 40 χώρες στην περιοχή ΕΜΕΑ.

Ιταλικό στιλ
Το μοντέλο του προγράμματος FIAT Aegea σχεδιάστηκε εξαρχής ως ένα εντελώς νέο σεντάν τριών όγκων, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα περισσότερων από 2.000 ατόμων, τα οποία εργάστηκαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της τριετούς περιόδου εξέλιξης.

Συχνά τα σεντάν αποτελούν μια παραλλαγή ενός χάτσμπακ με την προσθήκη ενός τρίτου όγκου, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σχήματα που δεν έχουν πάντα συνοχή. Το νέο μοντέλο της FIAT αντιθέτως «γεννήθηκε για να είναι σεντάν» και κατά συνέπεια διαθέτει μια σχεδιαστική φιλοσοφία που ενσωματώνει τα διάφορα μέρη του με φυσιολογικά «ρέουσες» γραμμές, που δημιουργούν ένα πραγματικό και δυναμικό σεντάν χωρίς συμβιβασμούς.

Στην πλευρική όψη του μια ξεκάθαρη γραμμή «τρέχει» από τα εμπρός στα πίσω φώτα του και οι γυάλινες επιφάνειες δημιουργούν μια δυναμική εμφάνιση που προσδίδει μια εικόνα ευάερου εσωτερικού και εύκολα προσβάσιμων χώρων για τον οδηγό και τους επιβάτες. Το ξεχωριστό ιταλικό στιλ εκφράζεται επίσης με το πίσω μέρος, όπου ο αρμονικά σχεδιασμένος τρίτος όγκος φιλοξενεί τα φωτιστικά σώματα.

Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από ένα καλλίγραμμο καπό με ένα κεντρικό «νεύρο» να εκτείνεται μέχρι την οροφή για να δημιουργήσει μια συνεχή γραμμή. Αντίστοιχα, η «γρίλια» αποτελεί ένα ενιαίο στοιχεία με τα φωτιστικά σώματα. Διακοσμητικά από χρώμιο δημιουργούν ένα ξεχωριστό γραφικό μοτίβο, πάνω στο οποίο εμφανίζεται περήφανα το λογότυπο της FIAT.

Κορυφαία ευρυχωρία

Αποτελώντας ένα τέλειο πάντρεμα της ομορφιάς και της λειτουργικότητας, το νέο FIAT sedan καταφέρνει να συνδυάσει τους μεγάλους χώρους με τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις ενός σεντάν μήκους 4,5 μέτρων, πλάτους 178 εκατοστών και ύψους 148 εκατοστών, με μεταξόνιο 263 εκατοστών, που μεγιστοποιεί τους εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους. Όλα αυτά επιβεβαιώνονται από την ευρύχωρη καμπίνα των επιβατών, που είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει άνετα πέντε εύσωμους επιβάτες, και ένα μεγάλο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα πάνω από 510 λίτρα.

Αξιόπιστοι και οικονομικοί κινητήρες

Tο νέο αυτοκίνητο της FIAT προσφέρει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων, όλοι αξιόπιστοι, υψηλής απόδοσης και η οικονομικοί σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για δύο κινητήρες τουρμποντίζελ Multijet II και δύο βενζινοκινητήρες, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ισχύ ανάμεσα στους 95 και τους 120 ίππους. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι κινητήρες ντίζελ είναι ιδιαίτερα οικονομικοί: απαιτούν λιγότερα από 4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ., κατανάλωση συγκρίσιμη με αυτήν ενός αυτοκινήτου πόλης σαν το FIAT Panda.

UconnectTM: κορυφαία τεχνολογία

Όπως ταιριάζει σε ένα πραγματικό FIAT, το νέο σεντάν είναι εφοδιασμένο με έναν αριθμό έξυπνων λύσεων που βελτιώνουν τη ζωή του οδηγού και των επιβατών. Απόδειξη γι' αυτό είναι πολλά από τα στάνταρ στοιχεία του εξοπλισμού του και η διαθεσιμότητα του συστήματος UconnectTM, που είναι εφοδιασμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 5", σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, θύρες AUX και USB, χειριστήρια στο τιμόνι και, κατόπιν παραγγελίας, με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom.