FIAT AVVENTURA CONCEPT: CROSSOVER PUNTO


Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε η πλειοψηφία των κατασκευαστών παρουσίασε ένα μικρό crossover στην Ινδία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙA: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 7/2/2014

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε η πλειοψηφία των κατασκευαστών παρουσίασε ένα μικρό crossover στην Ινδία.

Ούτως η άλλως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο την εκεί αγορά είναι τα μικρά αυτοκίνητα κάτω των 4 μέτρων, είτε μιλάμε για 5θυρα hatchback, είτε για sedan, είτε για crossover. Το πρωτότυπο FIAT Avventura δεν ξεφεύγει απ' αυτήν τη λογική και αποτελεί ουσιαστικά μια πιο... περιπετειώδη γεύση του γνωστού σε όλους μας supermini της ιταλική φίρμας, του Punto.

Η ιταλική εταιρεία αυτή τη στιγμή πουλάει στην Ινδία μόνο το Punto hatch και το Linea saloon (και τα δύο βασίζονται στο Punto), οπότε το Avventura concept έρχεται ουσιαστικά να συμπληρώσει την γκάμα του supermini της με ένα αυτοκίνητο πόλης με πιο off-road χαρακτήρα.

Για την ενίσχυση των ικανοτήτων του στην εκτός δρόμου χρήση, το αμάξωμα είναι υπερυψωμένο και η απόσταση από το έδαφος στην προκειμένη περίπτωση φτάνει τα 200 mm. Φυσικά τα μάυρα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, οι ποδιές και ο βοηθητικός τροχός που βρίσκεται εξωτερικά τοποθετημένος στην πίσω θύρα σε προϊδεάζουν αμέσως για το ότι πρόκειται για ένα Punto για σκληρή χρήση.

Κάτω από το κάπο υπάρχει ο diesel 1.3 Multijet και η απόδοση είναι 90 ίπποι και 209 Nm μέγιστης ροπής. Ο συνδυασμός του γίνεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Η FIAT δεν έχει ακόμα κάνει γνωστές τις προθέσεις της για το συγκεκριμένο πρωτότυπο περάσει από τη γραμμή παραγωγής.