ΓΕΝΕΥΗ 2014: Nissan Juke 2014


Το ανανεωμένο Nissan Juke εκτός όλων των άλλων διαθέτει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 4/3/2014

Αναμενόμενη η παρουσίαση του ανανεωμένου Nissan Juke στη Γενεύη που εκτός όλων των άλλων διαθέτει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

Μπορεί το μικρό crossover της Nissan να δέχτηκε αισθητική ανανέωση, αλλά σε γενικές γραμμές διατηρεί την «εκκεντρική» του εμφάνιση που γνωρίζουμε όλοι από το 2010 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Το Nissan Juke του 2014 που βρίσκεται στο περίπτερο της Nissan στη Γενεύη, δεν διαθέτει ριζοσπαστικές αλλαγές, αλλά τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός που θυμίζουν αυτά του 370Z, η νέα μάσκα και ο προφυλακτήρας, το κάνουν λίγο πιο... συμβατό με της νέα εταιρική ταυτότητα της ιαπωνικής φίρμας.

Τα νέα φωτιστικά εμπρός προαιρετικά είναι και Xenon, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα πανοραμική οροφή χαρίζει ένα αρκετά «ευάερο» εσωτερικό. Νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου, ενώ υπάρχουν και τρία νέα χρώματα για το αμάξωμα. Οι εκδόσεις με κίνηση μόνο στους δύο τροχούς (σχεδόν όλες δηλαδή...) διαθέτουν πλέον και ανασχεδιασμένο χώρο αποσκευών ο οποίος αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με το παρελθόν και έχει φτάσει τα 354 lt.

Όπως και στο νέο Qashqai έτσι και εδώ ο βασικός κινητήρας βενζίνης είναι πλέον ο 1.2 DIG-T (turbo με άμεσο ψεκασμό) ο οποίος αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό των 1,6 λίτρων. Με 115 ίππους και 190 Nm ροπής σύμφωνα με την εταιρεία η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 5,5 lt/100 km με το σύστημα stop/start να ανήκει στο βασικό εξοπλισμό. Φυσικά όπως και στο παρελθόν η βασική έκδοση βενζίνης διατίθεται μόνο με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Ο δεύτερος κινητήρας βενζίνης είναι ο γνωστός και από το παρελθόν 1.6 DIG-T που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Nissan: «έχει δεχθεί τις κατάλληλες μετατροπές ούτως ώστε να αποδίδει το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος και της ροπής κάτω από τις 2.000 rpm». Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει υψηλότερη σχέση συμπίεσης και καλύτερο σύστημα ψύξης των καυσαερίων (EGR: Exhaust Gas Recirculation). Επίσης όπως και στο παρελθόν μόνο η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται είτε με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς είτε με τετρακίνηση. Ο συνδυασμός γίνεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με αυτόματο τύπου CVT, το γνωστό Xtronic. Όσον αφορά στον κινητήρα diesel, να πούμε ότι ο 1.5 dCI συνεχίζει ανεπηρέαστος την πορεία του.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν παρά να γίνουν και οι αναγκαίες προσθήκες και στον τεχνολογικό τομέα στο ανανεωμένο Juke. ΄)Όλα τα μοντέλα διαθέτουν φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, ενώ προαιρετικά υπάρχουν και τα νέα σύστημα NissanConnect,  Nissan Safety Shield και Around View Monitor με 4 κάμερες που καλύπτουν περιμετρικά το αμάξωμα.

Οι πωλήσεις του νέου Nissan Juke του 2014 θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα στη χώρα μας το μικρό crossover της ιαπωνικής φίρμα θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο.