Γενεύη 2014: Η ανοικτή Alfa 4C Spider


Με μαλακή οροφή και εξάτμιση της Akrapovic, θα ξεκινήσει να παράγεται το 2015.

  • 6/3/2014

Η Alfa Romeo επιδεικνύει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το σχέδιο της ανοικτής έκδοσης της εκθαμβωτικής 4C, την 4C Spider, η οποία προγραμματίζεται να μπει στη γραμμή παραγωγής το 2015.

Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και η μαλακή οροφή κρατούν στα μόλις 60 κιλά την αύξηση του βάρους που αναμφίβολα απαιτεί η ενίσχυση του αμαξώματος ενός ανοικτού αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα στην 4C Spider να μην αλλοιώνεται ιδιαίτερα η οδηγική φιλοσοφία της 4C και η κατανομή βάρους 40:60 μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα.

Η Alfa Romeo 4C Spider υιοθετεί, για πρώτη φορά, σύστημα εξάτμισης της Akrapovic -μιας εταιρείας με μεγάλη παράδοση και αρκετά παγκόσμια πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες μοτοσικλετών- που αποτελείται από τιτάνιο και απολήξεις από ανθρακόνημα.

Ο κινητήρας δεν αλλάζει σε σχέση με την 4C. Πρόκειται για τον πλήρως αλουμινένιο τετρακύλινδρο 1750 Turbo βενζίνης, που κινεί τους πίσω τροχούς μέσω του γνωστού κιβωτίου Alfa TCT. Η επιτάχυνση, όπως και στην κλειστή έκδοση έρχεται στο 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 250 χλμ./ώρα.

Πέραν του ανθρακονήματος που περιβάλλει το θάλαμο των επιβατών, από άποψη αισθητικής η 4C Spider ξεχωρίζει από τα λίγο τροποποιημένα φωτιστικά της σώματα, από τις δικές της ζάντες αλουμινίου και από το ιδιαίτερό της λευκό χρώμα.