Γενεύη 2014: Volkswagen T-ROC


Το ανοικτό SUV πρωτότυπο θέτει τη σχεδιαστική πλατφόρμα της γερμανικής εταιρείας.

  • 4/3/2014

Η Volkswagen παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τη σχεδιαστική κατεύθυνση που θα έχουν τα μελλοντικά της SUV (ή και Crossover), μέσω του εντυπωσιακού πρωτοτύπου T-ROC.

Το πρωτότυπο βασίζεται στο Golf και στη νέα πλατφόρμα MQB και τοποθετείται μια κατηγορία κάτω από το Tiguan. Μαζί με άλλα πρωτότυπα που έχει παρουσιάσει στους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ, στην Κίνα, στην Ινδία και αλλού, η Volkswagen δείχνει πολύ έντονη κινητικότητα στα οχήματα ελευθέρου χρόνου διαφόρων τάξεως μεγέθους.

Το T-ROC είναι τρίθυρο με αποσπώμενη οροφή δύο τμημάτων, που αφαιρούνται και τοποθετούνται στο χώρο αποσκευών και το μεταμορφώνουν σε ανοικτό SUV. Συνοδεύεται από κάμερες εμπρόσθιας και όπισθεν πορείας, καθώς και από φωτιστικά σώματα LED.

Το πρωτότυπο διαθέτει το δίλιτρο TDI 184 ίππων και ο συνδυασμός του συστήματος τετρακίνησής του, του επτατάχυτου κιβωτίου DSG και των ηλεκτρονικών συστημάτων κίνησης σε ανηφόρα ή κατηφόρα ρυθμίζεται σε τρία διαφορετικά στάδια: Άσφαλτος («Street»), εκτός δρόμου («Off-road») και χιόνι («Snow»).