Γιαπωνέζικα σενάρια για υβριδικό Nissan GT-R το 2016!


Ο ιαπωνικός Τύπος δίνει ένα προσχέδιο στη δημοσιότητα και εκτιμά ότι ο V6 του θα συνοδεύεται από ηλεκτροκινητήρα 250 ίππων.

  • 17/3/2014

Μετά τα μονοθέσια της Formula 1, τα υπεραυτοκίνητα παραγωγής της Ferrari και McLaren παίρνουν κι αυτά σειρά να μεταμορφωθούν σε υβριδικά στο εγγύς μέλλον και φαίνεται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και με την τρίτη γενιά του Nissan GT-R, που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2016.

Στις σελίδες ιαπωνικού περιοδικού φιλοξενείται ένα ψηφιακό προσχέδιο της νέας γενιάς του ιαπωνικού supercar, μαζί με τις -όχι ακόμα επιβεβαιωμένες- πληροφορίες ότι το νέο GT-R θα κινεί μια τροποποιημένη έκδοση του V6 twin-turbo, απόδοσης 580 ίππων, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα που -συλλέγοντας την κινητική ενέργεια του φρεναρίσματος- θα προσθέτει επιπλέον 250 ίππους.

Η Nissan, από την πλευρά της, τηρεί σιγή ιχθύος για το νέο GT-R, που έχει τον κωδικό R36, και η μόνη που έχει διαρρεύσει είναι μια έμμεση υπόνοια που άφησε ο επικεφαλής προϊόντος Andy Palmer ότι θα υπάρξει κάποιου είδους υβριδική ενέργεια στο νέο αυτοκίνητο. Μέχρι το 2016, τα δημοσιεύματα για ένα από τα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα του πλανήτη θα πληθαίνουν...