Η ανανεωμένη Alpina B7 είναι η ακόμα πιο chic σειρά 7


Οι άνθρωποι της Alpina κατόρθωσαν με τις επεμβάσεις τους να κάνουν την ανανεωμένη 7άρα πιο κομψή και αποδεκτή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/2/2019

Μετά την επίσημη πρεμιέρα της ανανεωμένη σειρά 7 της BMW με την τεράστια μάσκα που προκάλεσε ανάμικτες εντυπώσεις ήταν απλά θέμα χρόνου πότε θα εμφανιζόταν και η B7. Η αντίστοιχη Alpina δηλαδή, η οποία δείχνει σαφώς πιο κομψή σε σχέση με την 7άρα, θα είναι διαθέσιμη μόνο με το μακρύ μεταξόνιο και με τετρακίνηση.

Οι χαρακτηριστικές ζάντες είναι και πάλι ένα από τα σημεία αναγνώρισής της, ενώ πέρα από τις στάνταρ των 20 in υπάρχουν και προαιρετικές των 21 in, που χάρη στην ειδική κατασκευή τους ζυγίζουν 20% λιγότερο από τις αντίστοιχες συμβατικές.

Κάτω από το μεγάλο καπό βρίσκεται ο V8 των 4,4 lt με τα διπλά turbo, ο οποίος αποδίδει και πάλι 608 PS και 800 Nm αλλά έχει καλύτερα χαρακτηριστικά απόδοσης χάρη στις καινούργιες τουρμπίνες. Βελτιωμένο είναι και το κιβώτιο με αποτέλεσμα η τιμή για το 0-100 km/h να είναι μόλις 3,6 sec, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 330 km/h.

Η Alpina B7, η επίσημη πρεμιέρα της οποίας θα είναι στην έκθεση της Γενεύης, έχει πνευματική ανάρτηση, που πάνω από τα 225 km/h χαμηλώνει κατά 15 mm για χάρη της αεροδυναμικής αλλά και της καλύτερης οδικής συμπεριφοράς. Αντίστοιχα υπάρχει και η δυνατότητα αύξησης της απόστασης από το έδαφος κατά 20 mm.