Η Citroen αποκαλύπτει το πρώτο της SUV!


Η πρώτη πλήρης εικόνα του DS 6WR, που θα παρουσιάσει η γαλλική εταιρεία στο Πεκίνο.

  • 15/4/2014

Η Citroen έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του DS 6WR, του νέου της premium SUV, πέντε μέρες πριν την παγκόσμια παρουσίασή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Όπως αναμενόταν, έχει σαφείς επιρροές από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Wild Rubis.

Το DS 6WR θα είναι το τρίτο DS που θα κατασκευάζεται στην Κίνα, στο εργοστάσιο του Shenzhen, καθώς προηγήθηκαν το DS5 (που παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2013) και το DS 5LS, που παρουσιάστηκε το φετινό Μάρτιο. Η Citroen, μάλιστα, θα αυξήσει κατά 56 ακόμα καταστήματα το δίκτυο των «DS Stores» στις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας!

Το πρώτο SUV της ιστορίας της γαλλικής εταιρείας συνδυάζει τη σιλουέτα και τη πολυχρηστικότητα ενός SUV με το στιλ και την ποιότητα των υπόλοιπών της εκδόσεων DS. Έχει μήκος 4,55 μέτρα (πλάτος 1,86 και ύψος 1,61 μ.) και μεταξόνιο 2,73 μ., σε συνδυασμό με ζάντες 19 ιντσών.

Η Citroen επέλεξε να μην εφοδιάσει το DS 6WR με τετρακίνηση (για να μην αυξήσει το βάρος και συνεπώς την κατανάλωση και τους ρύπους) αλλά με το ηλεκτρονικό σύστημα Grip Control, το οποίο βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια.

Με το γαλλικό SUV προσφέρεται η επιλογή κινητήρα μεταξύ των αναβαθμισμένων υπερτροφοδοτούμενων e-THP 160 και THP 200, που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η Citroen θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το νέο DS 6WR στις 20/4, που ανοίγει τις πύλες της η κινεζική έκθεση.