Η Ford Shelby GT500 έχει παραπάνω από 700 PS (video)


Η Mustang απέκτησε νέα κορυφαία έκδοση που δεν είναι άλλη από την Shelby GT500, που είναι η πιο γρήγορη με έγκριση τύπου που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/1/2019

H Mustang είναι το πιο γνωστό και πιο δημοφιλές pony αλλά και muscle car των ΗΠΑ και βεβαίως πρέπει να υπερασπίζεται το status της σε όλους τους τομείς. Φυσικά και σε ότι αφορά τα άλογα που υπάρχουν κάτω από το καπό της.

Έτσι λοιπόν και από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός άρχιζε να ξεφεύγει από τη Shelby GT350 η Ford έκανε το επόμενο βήμα παρουσιάζοντας στην έκθεση του Detroit την κορυφαία πλέον GT500. Στην οποία ο V8 των 5.200 cc συνδυάζεται με ένα πολύ μεγάλο μηχανικό υπερσυμπιεστή (compressor), ελάχιστα πιο μικρό από τον αντίστοιχο του Demon, ο οποίος βοηθά ώστε η απόδοση να ξεπερνά τα 700 PS. Το ποια ακριβώς είναι η ισχύς της Shelby500 η Ford το κρατά ακόμα για τον εαυτό της.

Κατά συνέπεια κατά εκτίμηση είναι και οι επιδόσεις που έχει ανακοινώσει η αμερικάνικη εταιρεία και οι οποίες με ένα 0-100 km/h σε μόλις 3,5 sec και 0-400 m σε 11,0 sec είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Και επιτρέπουν στη Ford να ισχυριστεί πως πρόκειται για την πιο γρήγορη Mustang που έχει κατασκευαστεί ποτέ και μπορεί να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους.

Φυσικά τα πάρα πολλά άλογα συνοδεύονται με ένα ειδικά εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αναβαθμισμένη ανάρτηση, και τεράστια φρένα, καθώς και από αισθητικές αλλαγές που κάνουν την GT500 πολύ πιο επιθετική.