Η Honda παρουσιάζει ένα χαριτωμένο concept


Στην Γενεύη οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν το IED Tomo Concept βολιδοσκοπώντας τις αντιδράσεις του κοινού για ένα μακροπρόθεσμο ηλεκτρικό πόλης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/2/2019

Το IED Tomo είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δεν σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από την Honda αφού είχε σημαντική συμμετοχή μια ομάδα από 13 φοιτητές του Instituto Europeo di Design (IED) στο πλαίσιο του διετούς μεταπτυχιακού τους. Από αυτή την ομάδα ζητήθηκε να δημιουργήσουν ένα Honda που θα ήταν διασκεδαστικό και ιδανικό για να μεταφέρει νεαρά άτομα στα επόμενα έξι χρόνια.

Και αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ελκυστικό για ένα δίθυρο κουπέ που ουσιαστικά έχει την λειτουργικότητα ενός pick-up. Το συνολικό μήκος δεν ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα. Προφανώς, το εσωτερικό όπως και λεπτομέρειες για το σύστημα πρόωσης, η Honda να μας τις κρατά μέχρι την επίσημη παρουσίαση αυτού του ενδιαφέροντος concept. Πάντως, η Honda έχει επιβεβαιώσει πως θα παρουσιάσει ένα EV παραγωγής μέσα στη χρονιά, το οποίο θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην Γενεύη.

"Στην Honda Design εργαζόμαστε πάντα για να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο που να αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της μάρκας, προσφέροντας ταυτόχρονα στους χρήστες την εμπειρία μας με διασκέδαση και ελευθερία κινητικότητας", σχολιάζει ο Taku Kono, γενικός διευθυντής σχεδιασμού στο Honda R & D. “H δημιουργία του Tomo ήταν ένα συναρπαστικό, εποικοδομητικό ταξίδι τόσο για εμάς όσο και για τους μαθητές χάρη στη συγχώνευση της φιλοσοφίας Honda Design και της δημιουργικής ενέργειας και δέσμευσης των νέων σχεδιαστών της IED" είπε συνεχίζοντας.