Η νέα BMW Σειρά 3 Gran Turismo


Η BMW ετοιμάζεται να λανσάρει την τελευταία έκδοση της BMW Σειράς 3 Gran Turismo στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. 

  • 5/6/2016

Συνδυάζοντας την κομψότητα ενός coupe με την ευρυχωρία ενός πολυτελούς sedan και τον πλούσιο χώρο αποσκευών ενός station wagon, η Σειρά 3 Gran Turismo έχει εξελιχθεί σε σταθερή αξία της μεσαίας κατηγορίας τα τρία τελευταία χρόνια.

Η νέα έκδοση της Gran Turismo έχει αισθητά πιο σπορ γραμμή, και οι τρεις βενζινοκινητήρες και οι πέντε diesel της γκάμας προσφέρουν πολύ υψηλότερη ισχύ. Όλοι οι κινητήρες είναι υπερτροφοδοτούμενοι και καίνε μέχρι 14% λιγότερο καύσιμο.

Το εσωτερικό, εντυπωσιάζει με την υψηλή ποιότητα των υλικών, τη νέα διεπαφή χρήστη για το σύστημα Πλοήγησης Professional (προερχόμενο από τα πολυτελή μοντέλα BMW)  και την ακόμα καλύτερη συνδεσιμότητα smartphone.

Πιο δυναμική εμφάνιση

Με μήκος 4.824 mm, η BMW Σειρά 3 Gran Turismo είναι περίπου 200 mm μακρύτερη από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Και αυτό τη φέρνει κοντά στα ‘εδάφη’ της πολυτελούς κατηγορίας.

Οι νέοι, στάνταρ προβολείς LED για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα και οι εμπρός προβολείς ομίχλης LED χαρίζουν στη BMW Σειρά 3 Gran Turismo πιο σπορ εμφάνιση. Το αυτοκίνητο πατά στο δρόμο με τη σιγουριά που υποδηλώνει και το οπτικά αυξημένο πλάτος του.

Ο συνδυασμός αναβαθμισμένων πίσω φώτων LED και πιο ζωηρών γραμμών χαρίζει πρόσθετο στυλιστικό σφρίγος.

 

 Aνώτερη αίσθηση πολυτέλειας στο εσωτερικό

Το εσωτερικό της BMW Σειράς 3 Gran Turismo αποπνέει πιο σοφιστικέ αίσθηση με προηγμένα υλικά και στοιχεία εξοπλισμού. Χρήση επιπλέον χρωμίου στα χειριστήρια και νέα διακοσμητικά ξύλινα στοιχεία, χρώματα και δερμάτινες ταπετσαρίες εξυψώνουν την αντιληπτή ποιότητα σε νέα επίπεδα, ενώ τα απτικά και εργονομικά χαρακτηριστικά έχουν επίσης αναβαθμιστεί.

Σπορτίφ ύφος σε συνδυασμό με τη φινέτσα ενός coupe, την άνεση και πρακτικότητα των τεσσάρων θυρών, την υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων κατά 59 mm με την άριστη σφαιρική ορατότητα και μία γενική αίσθηση ευρυχωρίας ήταν ανέκαθεν σημαντικά επιχειρήματα για την αγορά μιας BMW Σειράς 3 Gran Turismo.

 

Το επιχείρημα του χώρου είναι ιδιαίτερα πειστικό στο πίσω τμήμα της καμπίνας, ενώ τρία μεγάλα καθίσματα και χώρος για τα πόδια εφάμιλλος ενός πολυτελούς sedan – χάρη στο μεγαλύτερο κατά 110 mm μεταξόνιο (τώρα 2.920  mm) – πείθουν ακόμα και τους αναποφάσιστους. Η μεγάλη πίσω πόρτα αποκαλύπτει ένα χώρο αποσκευών από 520 έως 1.600 L με ποικίλες δυνατότητες χρήσης.

Η τελευταία έκδοση του συστήματος Πλοήγησης BMW Professional θα προσφέρεται και με τη BMW Σειρά 3 Gran Turismo – για πρώτη φορά στη μεσαία κατηγορία. Τα σημαντικότερα στοιχεία του μενού απεικονίζονται τώρα με απόλυτη σαφήνεια σε μορφή εικονιδίων, που κάνει τον έλεγχο του συστήματος ακόμα πιο διαισθητικό. Η σύνδεση κινητών τηλεφώνων είναι πολύ πιο πρακτική, καθώς τα smartphones μπορούν να φορτίζονται και να συνδέονται στην εξωτερική κεραία του αυτοκινήτου ασύρματα, μέσω μια επαγωγικής υποδοχής.

 

Νέα οικογένεια κινητήρων

Η νέα γενιά κινητήρων που διατίθεται για τη BMW Σειρά 3 Gran Turismo προσφέρει ασυναγώνιστα επίπεδα σπορ επιδόσεων, ευελιξίας και οικονομίας.

Η γκάμα αποτελείται από τρεις νέους βενζινοκινητήρες που αποδίδουν 135 kW/184 hp - 240 kW/326 hp και πέντε εκδόσεις diesel με ισχύ από 110 kW/150 hp έως 230 kW/313 hp – με κλασική πίσω κίνηση ή BMW xDrive all-wheel drive, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο Steptronic (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7.7–4.3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 175–112 g/km). 

Τόσο οι τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι βενζινοκινητήρες όσο και οι τετρακύλινδροι  diesels ανήκουν στην εξελιγμένη οικογένεια BMW EfficientDynamics και απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo. Η άφιξη της ανανεωμένης BMW Σειράς 3 Gran Turismo σηματοδοτεί τον ερχομό και νέων βενζινοκινητήρων στη γκάμα. Νέα πρόταση diesel είναι η BMW 325d Gran Turismo. Οι υπόλοιποι τετρακύλινδροι κινητήρες diesel διατίθενται από τότε που λανσαρίστηκε η νέα γενιά κινητήρων, το καλοκαίρι του 2015.

Παρά την αυξημένη ισχύ, οι νέοι κινητήρες διακρίνονται για την εξαιρετική τους απόδοση. Οι μειώσεις στην κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 κυμαίνονται από 4,5% στη BMW 318d Gran Turismo μέχρι 13,8% στη BMW 320d Gran Turismo. Επιπλέον, με τη συμβολή στοιχείων όπως τα βελτιωμένα μηχανικά και αυτόματα κιβώτια, η λειτουργία Auto Start Stop, η ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης (Brake Energy Regeneration), η on-demand λειτουργία περιφερειακών συστημάτων και το ECO PRO mode, η BMW Σειρά 3 Gran Turismo γίνεται σημείο αναφοράς στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Οι BMW 320i Gran Turismo, 318d Gran Turismo και 320d Gran Turismo προσφέρονται στάνταρ με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και κατόπιν παραγγελίας με το οκτατάχυτο, αυτόματο Steptronic. Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις κινητήρων συνδυάζονται με αυτόματο στάνταρ. Και αυτό σημαίνει ότι επιπλέον τρεις εκδόσεις (BMW 330i Gran Turismo, BMW 340i Gran Turismo και BMW 325d Gran Turismo) προσφέρονται αποκλειστικά με την αποδοτική μονάδα Steptronic συγκριτικά με τη διαθεσιμότητα του προηγούμενου μοντέλου. Βελτιώσεις στην απόδοση, η αραιότερη κλιμάκωση και μία μείωση στη ολίσθηση του μετατροπέα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλαγών σχέσεων επιφέρουν μία μείωση 3% στην κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Παράλληλα, οι πελάτες μπορούν να απολαμβάνουν αναβαθμισμένη οδηγική άνεση και διαδικασία αλλαγών.

Όλες οι βενζινοκίνητες εκδόσεις της Σειράς 3 Gran Turismo και οι πετρελαιοκίνητες BMW 320d Gran Turismo και BMW 330d Gran Turismo μπορούν να παραγγέλνονται προαιρετικά με BMW xDrive. Η BMW 335d xDrive Gran Turismo διαθέτει την τεχνολογία all-wheel-drive στάνταρ.

Επομένως, συνολικά 18 συνδυασμοί κινητήρων, κιβωτίων και συστημάτων μετάδοσης διατίθενται για τη BMW Σειρά 3 Gran Turismo.

 

Προσφέρονται τρεις εκδόσεις εξοπλισμού

Οι πελάτες της BMW Σειρά 3 Gran Turismo μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των Sport Line, Luxury Line και M Sport. Η απόχρωση Estoril Blue διατίθεται αποκλειστικά για τα μοντέλα M Sport.

Η BMW Σειρά 3 Gran Turismo εφοδιάζεται με μία εκτενή γκάμα στοιχείων εξοπλισμού στάνταρ, όπως αυτόματος έλεγχος κλιματισμού, εκκίνηση χωρίς χρήση κλειδιού, Servotronic, έξι αερόσακοι, προβολείς LED για μεσαία και μεγάλη σκάλα,  εμπρός προβολείς ομίχλης LED, έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης με iDrive Controller, hands-free λειτουργία για τηλεφωνικές κλήσεις – με θύρα USB και Bluetooth audio streaming – και ένα δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Η μεγαλύτερη ελευθερία συνδυασμών εξοπλισμού εσωτερικού και εξωτερικού, ανοίγει στους πελάτες ένα ευρύτερο πεδίο δυνατοτήτων. Διατίθενται δύο νέα μεταλλικά χρώματα καθώς και τρία νέα σχέδια ζαντών και πρόσθετες εκδόσεις ταπετσαριών και διακοσμητικών λωρίδων καμπίνας.