Η Speed είναι η πιο δυνατή και πιο γρήγορη Bentley Bentayga


Με 635 PS και 0-100 km/h σε 3,9 sec η Bentayga Speed δικαίως θεωρείται το ταχύτερο SUV πολυτελείας.

  • 15/2/2019

Η παρουσίαση μιας κορυφαίας και πιο σπορ έκδοσης της Bentley Bentayga ήταν κάτι το σίγουρο εδώ και καιρό. Από ότι φαίνεται λοιπόν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και έτσι η βρετανική εταιρεία παρουσίασε τη Speed, την top Bentayga, που ταυτόχρονα συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση μοντέλων με την ίδια επωνυμία.

Η Bentayga Speed κινείται φυσικά από τον υπερτροφοδοτούμενο W12 των 6.000 cc, η απόδοση του οποίου έχει αυξηθεί από τα 608 PS της κανονικής εκδοχής του στα 635 PS και τα 900 Nm. Φυσικά η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, το κιβώτιο βεβαίως και είναι αυτόματο, τα προγράμματα οδήγησης συνολικά 8 με το Sport να έχει και καινούργιες ρυθμίσεις και οι επιδόσεις εξαιρετικές. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και το βάρος του πολυτελέστατου SUV που ξεπερνά κατά πολύ τους 2 tn.

Έτσι λοιπόν η Speed χρειάζεται για το 0-100 km/h μόλις 3,9 sec και έχει τελική 308 km/h. Τα παραπάνω νούμερα είναι τόσο καλά που η Bentley αναφέρει με περηφάνεια πως πρόκειται για το πιο γρήγορο πολυτελές SUV.

Οι επιδόσεις πρέπει βεβαίως και να φαίνονται, ακόμα και με το θηριώδες SUV σταθμευμένο και έτσι η κορυφαία Bentayga διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες οπτικά. Τόσο με επεμβάσεις στα σημεία όσο και με τις ζάντες της των 22 in αλλά και τα πάντα απαραίτητα λογότυπα. Αντίστοιχα το εσωτερικό της χαρακτηρίζεται από τις επενδύσεις από Alcantara που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.