H SsangYong θα παρουσιάσει στη Γενεύη ένα ηλεκτρικό concept


Η SsangYong θα δώσει το παρόν στην έκθεση της Γενεύης μεταξύ άλλων και με ένα πρωτότυπο μηδενικών ρύπων. Δηλαδή ένα πλήρως ηλεκτρικό concept, το οποίο χαρακτηρίζει ως e-SIV. 

  • 21/2/2018

Που σημαίνει Εlectronic Smart Interface Vehicle, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τονίσει πως διαθέτει και υψηλή τεχνολογία, η οποία περιλαμβάνει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Από τις teaser φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μπορούμε να δούμε ένα SUV, το οποίο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μια ηλεκτρική εκδοχή του Korando με άλλη ονομασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η SsangYong και η οποία το χαρακτηρίζει ως «στρατηγικής σημασίας μοντέλο» το μήκος του θα είναι 4,46 m και ο ηλεκτροκινητήρας του θα αποδίδει 140 kW που αντιστοιχούν σε 188 PS. Η αυτονομία του είναι 450 km, πάντα σύμφωνα με την SsangYong, ενώ ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών, για τις οποίες δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι, είναι 50 min μέχρι το 80% της χωρητικότητάς τους -προφανώς με ταχυφορτιστή.

Τα 188 PS πάντως θα επιτρέπουν στο ηλεκτρικό SsangYong να κινείται μέχρι και με 150 km/h, ενώ πρόκειται συνολικά για το 5o ηλεκτρικό μοντέλο που παρουσιάζει η μάρκα, καθώς έχουν προηγηθεί τα KEV1 (2010), KEV2 (2011), e-XIV (2012) και Tivoli EV-R (2015).