H VW στην Κίνα με 10 νέα υβριδικά μέχρι το 2018


Καθώς οι κινεζικές μεγαλουπόλεις ασφυκτιούν από την αφόρητη ατμοσφαιρική ρύπανση.

  • 2/5/2014

Ο όμιλος Volkswagen επενδύει στην ηλεκτροκίνηση στα χρόνια της γιγάντωσης της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτου, καθώς στα προσεχή τέσσερα χρόνια πρόκειται να λανσάρει δέκα καινούρια ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά στη χώρα!

Το πρώτο από αυτά τα δέκα, η Porsche Panamera S E-Hybrid διατίθεται ήδη στην Κίνα, και θα ακολουθήσουν σύντομα το Volkswagen e-Up και το e-Golf. Τα 2015 οι Γερμανοί θα έχουν έτοιμο το Audi A3 e-tron και το VW Gold GTE και ένα χρόνο μετά το plug-in υβριδικό Α6 και ένα ακόμη μεσαίου μεγέθους σεντάν. Κάτι αντίστοιχα οικολογικό θα ακολουθήσει και από τη Bentley το 2017.

Υπό την ασφυξία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις μεγαλουπόλεις της, η Κίνα φιλοδοξεί μέχρι το 2020 να γίνει η ηγέτιδα παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, με στόχο τα 5 εκατομμύρια πωλήσεων αυτοκινήτων που κινούνται με ηλεκτρισμό.

Δεδομένου ότι ο όμιλος VW πούλησε 880,700 αυτοκίνητα στην Κίνα μόνο στους τρεις πρώτους μήνες του 2014 και ότι φιλοδοξεί φέτος να φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις, καθώς και ότι η κινεζική κυβέρνηση δίνει επιδότηση μέχρι και 9.200 δολαρίων για την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, η απόφαση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση για την αγορά της Κίνας μοιάζει σοφή.