Hyundai i20 2014: Ιδού το νέο supermini!


Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες εικόνες από το νέο supermini της Hyundai.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 1/8/2014

Το ντεμπούτο του θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου 2014 στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι. Εκεί θα αποκαλύψει η Hyundai το ολοκαίνουριο i20 και φυσικά τα σκίτσα που βλέπετε μας δίνουν ουσιαστικά την πρώτη εικόνα για το πως θα είναι ο νέο εκπρόσωπος της κορεάτικης εταιρίας στην κατηγορία Β.

Εμπνευσμένο από τη «Fluidic Sculpture 2.0», την εξελιγμένη φιλοσοφία σχεδίασης της εταιρίας, το νέο i20 είναι σχεδιασμένο στο  Hyundai Motor Design Centre Europe στο Rüsselsheim της Γερμανίας. Πάντως απ' ό,τι μπορούμε να δούμε από τα πρώτα σκίτσα και σύμφωνα με τη Hyundai, η δεύτερη γενιά του Hyundai i20 διαθέτει μία πολύ πιο «σοφιστικέ» και ξεχωριστή σχεδίαση σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο.

Σε σχέση πάντοτε με την πρώτη γενιά του μοντέλου, στο νέο supermini υπάρχει μία αρκετά μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή ερμηνεία της εξαγωνικής γρίλιας σήμα κατατεθέν της εταιρίας, ενώ μία λεπτή οριζόντια γραμμή εκατέρωθεν του λογότυπου, ενώνει τα δύο νέα φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος η κολόνα C δείχνει σαν προέκταση του πίσω παρμπρίζp, με την οροφή να μοιάζει να «αιωρείται», ενώ ιδιαίτερα είναι και τα φωτιστικά σώματα σε αυτό το σημείο.

Σύμφωνα με τη Hyundai: «το μακρύ καπό και οι μεγαλύτερες διαστάσεις δημιουργούν μία πιο δυναμική υπόσταση για το ολοκαίνουριο i20. Τα πλαϊνά είναι έντονα σμιλευμένα, αλλά η γενικότερη αρχιτεκτονική του αμαξώματος είναι απλή και καθαρή, με την καμπίνα να "κάθεται" ξεκάθαρα πάνω στο σώμα. Επίσης στο πλαϊνό η βαμμένη σε μαύρο χρώμα κολόνα C επεκτείνει νοητά το μήκος του οχήματος».