Hyundai Palisade: Νέα SUV προσπάθεια μετά από τα ix55 και Veracruz


Η Hyundai δεν παρατάει το θέμα «XL-SUV με τρίτη σειρά θέσεων». Ακόμα και μετά από τα ανεπιτυχή πειράματα με το Veracruz στις ΗΠΑ και το «ευρωπαϊκό» ix55, δοκιμάζεται τώρα ένα νέο μεγάλο SUV.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/11/2018

Η ζήτηση SUV μεγάλων διαστάσεων με έως και 8 θέσεις φαίνεται πως απασχολεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα λανσάρει η Hyundai τη ναυαρχίδα των SUV της, το Palisade, στην Ευρώπη;

Το μεγάλο SUV με το νέο όνομα θα παρουσιαστεί ήδη μέσα στο 2019. Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία κατωχύρωσε το όνομα “Palisade” το Μάρτιο του 2018. Tο μοντέλο της Hyundai θα εξοπλίζεται πιθανότατα με ένα V6 3,0 lt. Το Palisade θα εφοδιάζεται εμπρός με φωτιστικά σώματα δύο μερών. Οι προβολείς είναι τοποθετημένοι ψηλά σε μια στενή σχισμή, συμπεριλαμβανομένων των φώτων ημέρας, των φώτων ομίχλης και των φλας. Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση της γρίλιας, το μεγάλο Hyundai θα θυμίζει αρκετά το Santa Fe. Ωστόσο, η γραμμή της οροφής του θα είναι πιο οριζόντια σε σχέση με του τελευταίου.

Το Palisade βασίζεται στην πλατφόρμα του KIA Telluride

Σχετικά με τη σχεδίαση του εσωτερικού, το νέο μεγάλο οκταθέσιο SUV της Hyundai θα βασιστεί κατά πολύ στην τεχνολογία του Santa Fe. Έτσι, θα εφοδιάζεται κι αυτό με τα τρία συστήματα infortainment, ξεκινώντας από το standard ηχοσύστημα με τη μονόχρωμη οθόνη και φτάνοντας ως το σύστημα πλοήγησης με την οθόνη 8 in.

Επιπλέον, το Palisade θα εξοπλίζεται με πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης, όπως ο ανιχνευτής τυφλών σημείων, το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και ο νέος «συναγερμός πίσω επιβατών», που προειδοποιεί για τα παιδιά που έχουν ξεχαστεί στα πίσω καθίσματα, σύστημα που έχει μεγάλη σημασία στο μεγάλο SUV της Hyundai, αφού στην τρίτη σειρά θέσεων βρίσκουν θέση ως και τρεις επιβάτες.

Το νέο μεγάλο SUV βασίζεται σε μια καινούργια πλατφόρμα για προσθιοκίνητα μοντέλα με εγκάρσια τοποθετημένους κινητήρες και δυνατότητα τετρακίνησης. Στην «αδερφή» μάρκα KIA αυτή η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για το μεγάλο SUV της, για το οποίο μας έδωσε μια ιδέα το πρωτότυπο Telluride του 2016.