Ηλεκτρίζει το μέλλον της Nissan


Η Nissan παρουσιάζει στη Γενεύη τη μεταμόρφωση του τρόπου ζωής και οδήγησης, εστιάζοντας, βέβαια, στο θέμα «ηλεκτροκίνηση».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
  • 6/3/2018

Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο LEAF δίνει στη Γενεύη δυναμικό «παρών». Μάλιστα, οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας αποκάλυψαν πως έχουν δεχθεί ήδη περισσότερες από 18.000 παραγγελίες σε όλην την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί πως η τεχνολογία που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο LEAF, θα είναι διαθέσιμη στο προσεχές μέλλον και στην γκάμα των επιβατικών (Qashqai), αλλά και των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Nissan.

Το ίδιο ισχύει και για την μπαταρία των 40 kWh, που θα διατίθεται και στο φορτηγό e-NV200. Πάντως, η Nissan επιβεβαίωσε ότι -με βάση το νέο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιό της Nissan M.O.V.E.- έως το 2022 θα διαθέτει ηλεκροκίνητες εκδόσεις στην επόμενη γενιά των κορυφαίων crossover της.

&PHOTO3%

Στο πλαίσιο του φετινού Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Nissan παρουσίασε και το IMX KURO, ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο, που διαθέτει την τεχνολογία Brain-to-Vehicle (B2V). Τέλος, η Nissan έδωσε έμφαση στο θέμα της Ευφυούς Κινητικότητας (Intelligent Mobility), ανακοινώνοντας τη νέα συνεργασία με την ενεργειακή εταιρεία E.ON, με σκοπό τη διερεύνηση ευκαιριών για πιλοτικές δραστηριότητες και εμπορικές εφαρμογές για τους κατόχους ηλεκτροκίνητων μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας.

Στο επίκεντρο πάντως του ενδιαφέροντος  βρέθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού αυτοκίνητου της  ABB FIA Formula E. Το συγκεκριμένο  αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες, στις αρχές της σεζόν 2108/19 αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.