Infiniti Q60 Coupe 2016: Εντυπωσιακό!


Αντικειμενικά κλέβει την παράσταση με την πρώτη ματιά, το εντυπωσιακό Infiniti Q60 Coupe.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 15/1/2016

Στα... χωράφια της BMW 4 Series, Mercedes-Benz C-Class Coupe, Audi A5 και Cadillac ATS Coupe μπαίνει η Infiniti με ένα πραγματικά εντυπωσιακό Coupe. Το ολοκαίνουριο Infiniti Q60 Coupe έκανε το ντεμπούτο στην έκθεση του Detroit και παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους στη Γενεύη.

Αντικειμενικά κλέβει την παράσταση με την πρώτη ματιά. Το εντυπωσιακό στυλ του Infiniti Q60 Coupe τονίζεται από τη χαρακτηριστική νέα μάσκα της premium εταιρίας της Nissan, τα νέα LED φωτιστικά σώματα εμπρός που διαθέτουν τεχνολογία «Light Guide».

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας twin-turbo V6 3,0 λίτρων της οικογένειας «VR», ο οποίος στην βασική του έκδοση αποδίδει 304 ίππους και 400 Nm μέγιστης ροπής, ενώ για τους πιο ανήσυχους υπάρχει και έκδοση του ίδιου μηχανικού συνόλου με 405 ίππους και 475 Nm ροπής. Για αυτούς που το 3 λίτρα μοιάζουν πολλά, η Infiniti διαθέτει και το turbo μηχανικό σύνολο των 2 λίτρων με 211 PS και 350 Nm μέγιστης ροπής. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι και η πιο... πράσινη με τις εκπομπές CO2 να είναι στα 154 g/km.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Προαιρετικά υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις, αλλά και στην προκειμένη περίπτωση η περισσότερη ισχύς μεταφέρεται και πάλι στους πίσω τροχούς.

Για πρώτη φορά σε Infiniti coupe, προαιρετικά θα διατίθενται ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, ενώ η βασική έκδοση θα διαθέτει 19 ιντσών. Η δεύτερη γενιά του «direct adaptive steering» επιτρέπει στο οδηγό να μετατρέπει την απόκριση και το «βάρος» του τιμονιού με βάση το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλέξει: Standard, Snow, Eco, Sport, Sport+ και Customize. Μεταβολές ανάλογα με το «mode» που έχεις επιλέξει υπάρχουν και στη νέα ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση «Dynamic Digital Suspension», που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Infiniti προσφέρει στο Q60 εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και απίστευτη ευελιξία σε σχέση με τους αντιπάλους του.

Στο πολυτελέστατο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα, ενώ υπάρχει πραγματικά προσοχή ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Όλα τα Q60 θα διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό σύστημα «Active Noise Cancellation» ενώ προαιρετικά η BOSE έχει κατασκευάσει ειδικά για το Q60 ένα hi-end ηχοσύστημα με 13 ηχεία. Το «παρών» δίνει βέβαια και το νέο σύστημα «infotainment» «Infiniti InTuition» με εξαιρετικά γρήγορο επεξεργαστή και διευρυμένες λειτουργίες σε σχέση με το παρελθόν.

Το νέο Infiniti Q60 Coupe θα ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά μέσα στο 2016.