Jaguar F-Pace: Το πρώτο SUV σε 80 χρόνια!


Νέες εικόνες, πριν την παρουσίασή του στη Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο.

  • 5/8/2015

Η Jaguar έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του πρώτου SUV της ογδοηκονταετούς ιστορίας της, της Jaguar F-Pace, λίγες εβδομάδες πριν την παρουσίαση του αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο και την είσοδό του στην αγορά το 2016.

Η F-Pace είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου C-X17, που παρουσιάστηκε στην ίδια έκθεση το 2013. Έχει πανομοιότυπες διαστάσεις (μήκος 4,7 μέτρα και ύψος 1,65 μ.) και ο σχεδιασμός του βασίζεται στην ίδια κεντρική ιδέα, με την υπογραφή του επικεφαλής του τμήματος design της Jaguar, Ian Callum.

Οι μονάδες ισχύος της F-Pace δεν είναι ακόμα γνωστές, αλλά φαίνεται ότι θα τοποθετηθούν οι νέες τετρακύλινδρες της εταιρείας. Στην κορυφή των επιδόσεων θα βρίσκεται ο τρίλιτρος V6 βενζίνης της F-Type, με απόδοση μέχρι και 250 ίππων. Θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει την ισχύ να ανταγωνιστεί τις Porsche Macan και BMW X4.

Η Jaguar βασίζει πολλά για την εξέλιξη και μεγέθυνσή της, στην F-Pace, όπως συμβαίνει και με την ΧΕ. Βρίσκεται στο επίκεντρο επένδυσης της τάξεως των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, για τα προσεχή χρόνια! Στόχος είναι η πώληση 200 χιλιάδων αντιτύπων το χρόνο.