Jaguar I-Pace Concept: Ηλεκτρικό με 400 ίπποι & 500km αυτονομία! (video)


Το πρωτότυπο I-Pace είναι το πιο εμφανές σημάδι της στροφής της Jaguar στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ίσως η πιο σημαντική της προσπάθεια για τη δημιουργία ενός όμορφου αυτοκινήτου. 
 

  • 16/11/2016

Ο σχεδιαστής του και Διευθυντής του Σχεδιαστικού τμήματος της μάρκας, Ian Callum, δήλωσε πως ήταν «εσκεμμένη» η δημιουργία ενός μικρού σπορ SUV στο οποίο οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα. Έτσι εξασφαλίστηκε πολύτιμος χώρος τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα όμορφο και πρακτικό.

Ενώ οι άνθρωποι της εταιρείας είναι ανένδοτοι στο ότι δημιούργησαν ένα SUV, το I-Pace μοιάζει με ένα SUV με τον ίδιο τρόπο που η Infiniti QX30 και η Mercedes-Benz GLA μοιάζουν με μοντέλα hatchback. Η απότομη κλίση στο πίσω τζάμι και το ιδιαίτερης αισθητικής εμπρός μέρος του δίνουν κάποια χαρακτηριστικά από sedan αμάξωμα αλλά συνολικά το I-Pace είναι ένα ελκυστικό πρωτότυπο που όταν περάσει τη γραμμή παραγωγής θα αποτελέσει σίγουρα το best seller της μάρκας.

Στο εσωτερικό η άνεση του χώρου είναι παντού εμφανής. Ο χώρος για τα πόδια είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτόν του ανταγωνισμού όπως και η πρακτικότητα. Η πανοραμική οροφή συντελεί στη φωτεινότητα της καμπίνας.

Το νέο πρωτότυπο εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στον εμπρός και τον πίσω άξονα. Και τα δύο μοτέρ μαζί αποδίδουν συνολικά 400 ίππους και 700 Nm ροπής και η τετρακίνηση είναι μόνιμη. Μια μπαταρία 90kW και η ταχεία φόρτισή της επιτρέπουν μια αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων όσο δηλαδή έχουν το Tesla Model 3 και το Chevrolet Bolt.

Μιας και αναφερθήκαμε στην Tesla, να πούμε πως η Jaguar ακολουθεί τα χνάρια της στον τομέα των πωλήσεων του νέου μοντέλου καθώς λαμβάνει ήδη κρατήσεις στην ιστοσελίδα jaguar.com. Βέβαια το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στις βιτρίνες των αντιπροσώπων σε δύο περίπου χρόνια αλλά από τώρα θα δοθεί μεγάλη έμφαση στις online πωλήσεις.

Επίσημα χείλη από την Jaguar αναφέρουν πως το I-Pace παραγωγής θα παρουσιαστεί το 2017 και επίσημα η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει στα μέσα του 2018.

Video - Jaguar I-Pace Concept