Jaguar XF 2015: Νέα, αλλά οικεία (videos)


Μπορεί να μιλάμε για ένα εντελώς νέο πολυτελές sedan, αλλά η νέα XF θυμίζει Jaguar με την πρώτη ματιά!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 26/3/2015

Τι αποτέλεσμα έχεις όταν αναμιγνύεις μία XF πρώτης γενιάς με την ολοκαίνουρια XE; Η απάντηση είναι απλή μην ψάχνετε και πολύ... Την ολοκαίνουρια Jaguar XF δεύτερης γενιάς.   

Με την παρουσίασή της να γίνεται στο Λονδίνο, η αλήθεια είναι ότι η νέα XF μοιάζει αρκετά οικεία τόσο σε σχέση με το παρελθόν της όσο και σε σχέση με τα τελευταία μοντέλα της βρετανικής φίρμας. Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στο New York Auto Show και με την πρώτη ματιά ίσως κάποιοι δυσκολευτούν να καταλάβουν αν πρόκειται για το νέο μοντέλο. Οι... λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά εντοπίζονται κυρίως στην εμπρός πιο κάθετα τοποθετημένη μάσκα, στα νέα φωτιστικά σώματα που είναι full-LED (για πρώτη φορά σε Jaguar), στην προσθήκη ενός μικρού παραθύρου στις πίσω θύρες και στο πιο σφηνοειδές πίσω μέρος το οποίο δείχνει και πιο σπορτίφ σε σχέση με το παρελθόν.

Την ίδια εξελικτική και όχι ριζοσπαστική πορεία συναντάμε και στο εσωτερικό της νέας XF. Οι ιδιοκτήτες της προηγούμενης γενιάς θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους, με τη νέα XF να συνδυάζει και πάλι στοιχεία από το νυν μοντέλο και την μικρότερη XE. Τα νέα στοιχεία συμπεριλαμβάνουν τους κεντρικούς αεραγωγούς οι οποίοι είναι ψηλότερα τοποθετημένοι πάνω από την μεγάλη οθόνη αφής των 10,2 ιντσών για το σύστημα infotainment, το νέο πίνακα οργάνων ο οποίος αποτελείται από μία TFT οθόνη 12,3 ιντσών και το νέο τιμόνι που θυμίζει F-Type.

Παρότι οπτικά οι διαφορές δεν είναι και τόσο μεγάλες σε σχέση με το παρελθόν, οι αλλαγές από κάτω είναι πάρα πολλές και δικαιολογούν πλήρως το όρο ολοκαίνουριο. Η Jaguar XF χρησιμοποιεί μια επιμηκυμένη πλατφόρμα της νέας XE με το 75% να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Σύμφωνα με τη βρετανική φίρμα αυτό σημαίνει ότι η Jaguar XF είναι από τα πιο ελαφριά sedan στην κατηγορία και κατά μέσο όρο είναι 80 κιλά πιο ελαφριά σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό, ενώ και το πλαίσιο είναι πολύ πιο στιβαρό σε σχέση με το παρελθόν. Σε σχέση με την προηγούμενη XF, ή νέα είναι περίπου 190 kg πιο ελαφριά ενώ διαθέτει και κατά 28% πιο στιβαρό πλαίσιο σε σχέση με το παρελθόν.  

Η νέα XF είναι και πιο... compact σε σχέση με την προηγούμενη καθώς το μήκος της είναι 7 mm μικρότερο και το ύψος της κατά 3 mm πιο κοντά στο έδαφος. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι ότι το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 51 mm και αγγίζει συνολικά τα 2.960 mm γεγονός που σημαίνει ότι ο χώρος για το κεφάλι τα πόδια και τους ώμους των πίσω επιβατών είναι συνολικά πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν.  

Με τη κατανομή βάρους ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα να είναι ιδανική (σχεδόν 50:50), η νέα XF διαθέτει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός, ενώ πίσω έχουμε τη γνωστή διάταξη πολλαπλών συνδέσμων με την ονομασία «Integral Link». Να σημειώσουμε φυσικά ότι την ίδια διάταξη διαθέτει και η νέα XE και ουσιαστικά είναι «δανεισμένη» από το νέο Ford Mondeo. Ίδια τεχνολογία με αυτή του Mondeo χρησιμοποιεί και το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης (EPAS), ενώ το σύστημα της εταιρίας Jaguar Configurable Dynamics επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει ανάλογα με τις επιθυμίες του τα αμορτισέρ, το τιμόνι, τον κινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Το νέο μοντέλο διαθέτει και αυτό τους νέους κινητήρες Ingenium της Jaguar-Land Rover. Στα μηχανικά σύνολα λοιπόν συμπεριλαμβάνεται ένας δίλιτρος 4κύλινδρος turbo diesel που αποδίδει 167 PS και 380 Nm μέγιστης ροπής, ενώ υπάρχει και μία ακόμα έκδοση του ίδιου κινητήρα με 180 PS και 430 Nm μέγιστης ροπής. Σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (προαιρετικό είναι το αυτόματο 8 σχέσεων) οι εκπομπές CO2 στη μικρότερη έκδοση είναι μόλις 104 gr/km.  

Υπάρχει επίσης και ένας V6 twin-turbo diesel 3 λίτρων με την απόδοση στην συγκεκριμένη περίπτωση να φτάνει τους 300 ίππους και τα 700 Nm μέγιστης ροπής. Ο τρίλιτρος V6 supercharged βενζίνης αποδίδει 380 PS και 450 Nm μέγιστης ροπής. Οι δύο αυτοί συνδυάζονται αποκλειστικά με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Η παραγωγή της νέας Jaguar XF θα γίνει στο εργοστάσιο της Jaguar - Land Rover στο Castle Bromwich στη Βρετανία, όπου παράγονται και η F-TYPE και XJ.