Και mini και ηλεκτροκίνητο


Ο ηλεκτροκίνητος διάδοχος της Isetta είναι έτοιμος να ξεκινήσει την εμπορική πορεία του: Τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα αρχίσει η παραγωγή του Microlino, που κληρονομεί την πρόσοψη-πόρτα και θα έχει αυτονομία έως και 215 km.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/10/2018

Το Microlino, ο ανεπίσημος διάδοχος της θρυλικής Isetta, βρίσκεται στους βατήρες εκκίνησης, καθώς από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η παραγωγή του. Σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία “Micro” υπάρχουν ήδη πάνω από 8.000 προπαραγγελίες, ενώ ο εξ Ιταλίας προμηθευτής Tazzari έχει κατασκευάσει κιόλας 25 μοντέλα προπαραγωγής.

20 -ηλεκτρικά- PS και τελική 90 km/h

Στις αρχές του 2018 η Micro είχε παρουσιάσει ένα μοντέλο, που βρισκόταν πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής. Όπως η Isetta, έτσι και το Microlino έχει μικρότερο μετατρόχιο πίσω, μόνο μία πόρτα και ένα ενιαίο κάθισμα για δύο. Αντί ενός κινητήρα μοτοσικλέτας εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 20 PS. Με αυτόν επί τω έργω η τελική ταχύτητα φτάνει τα 90 km/h, ενώ τα 50 km/h από στάση είναι ζήτημα 5 sec. Υπάρχουν δύο πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου 14,4 kWh, που αρκούν για 125 ή 215 km, που φορτίζονται σε ένα φορτιστή 6 kW σε μία και δύο ώρες, αντίστοιχα, σε ποσοστό 80%.

Πόσο θα κοστίζει το Microlino

Το Microlino εντυπωσιάζει τα πλήθη ήδη από το 2016 και το Σαλόνι της Γενεύης. Το 2017 στη Φρανκφούρτη παρουσιάστηκε το πρωτότυπό του. Το βάρος του ήταν 450 kg, σε μήκος έφτανε τα 2,40 m, όντας ελαφρώς μακρύτερο, αλλά και πλατύτερο από την Isetta. Είναι μικρότερο από ένα eSmart (2,69 m), ο δε χώρος αποσκευών έχει όγκο 300 lt. Το ελβετικό αυτοκινητάκι οδηγείται όπως το Renault Twizy, αερόσακο δε διαθέτει standard, αλλά προαιρετικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, η τιμή του Microlino θα κυμαίνεται στα 12.000 ευρώ.