KIA Rio: Έτοιμο το νέο supermini


Η KIA αποκάλυψε το ολοκαίνουριο Rio που θα κάνει το ντεμπούτο στο Παρίσι στο τέλος Σεπτεμβρίου. Η 4η γενιά του Rio είναι πλέον έτοιμη και αυτό που χαρακτηρίζει το νέο κορεάτικο supermini είναι η μεγαλύτερές του διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του.

  • 1/9/2016

Το μήκος του είναι μεγαλύτερο κατά 15 mm ενώ είναι και 5 mm πιο πλατύ σε σχέση με το παρελθόν. Η μόνη διάσταση που είναι κατά 5 mm μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν είναι αυτή του ύψους, ενώ και στο μεταξόνιο έχουν προστεθεί άλλα 10 mm γεγονός που σημαίνει ότι έχει φτάσει συνολικά τα 2.580 mm.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Για την εμφάνιση του supermini ευθύνονται τα σχεδιαστικά κέντρα σε Κορέα, Καλιφόρνια και Γερμανία. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η τελευταία... μετάφραση της «tiger-nose» μάσκας, ενώ τα νέα φωτιστικά σώματα, οι μεγαλύτεροι πρόβολοι εμπρός που δημιουργούν ένα πιο μακρύ καπό, η πιο λεπτή και πιο κάθετα τοποθετημένη κολόνα C, αλλά και οι μικρότεροι πρόβολοι πίσω σε σχέση με το παρελθόν συμπληρώνουν τη νέα πιο δυναμική εικόνα.

Στο εσωτερικό η πιο σύγχρονη σχεδίαση συνδυάζεται με υλικά αναβαθμισμένης ποιότητας, ενώ και το... layout δείχνει πιο εργονομικό. Το αυξημένο πλάτος που είναι ένας από του παράγοντες που ευθύνονται για του πολύ καλούς χώρους με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας, τονίζεται ακόμα περισσότερο από τις γραμμές που «τρέχουν» κατά μήκος του ταμπλό.

Το νέο σύστημα infotainment διαθέτει οθόνη αφής «high-res» και το νέο HMI (human-machined interface), επέτρεψε στην KIA να μειώσει τους διακόπτες κάτι που σίγουρα βοηθάει και στην εργονομία. Αναλόγως με την έκδοση που αναφερόμαστε, στο εσωτερικό μπορείς να βρεις από ύφασμα και τεχνητό δέρμα μέχρι επενδύσεις σε μαύρο γυαλιστερό ή μέταλλο.

Λεπτομέρειες για τα τεχνικά τα συστήματα ασφαλείας και την γκάμα των κινητήρων για το νέο Rio θα ανακοινώσει η KIA στις 29 Σεπτεμβρίου. Η παραγωγή του νέου KIA Rio 2016 (ή 2017 αν θέλετε) θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους για την ευρωπαϊκή αγορά.