Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το νέο Fiat 124 Spider


Τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα στο επίσημο δίκτυο της FCA από τον Σεπτέμβριο του 2016.

  • 13/6/2016

Το νέο Fiat 124 Spider αναβιώνει το ιστορικό όνομα, φέρνοντας το κλασικό ιταλικό του στυλ και τις μοναδικές επιδόσεις του στη σύγχρονη γενιά των οδηγών.

Αποτίοντας φόρο τιμής στο πρωτότυπο 124 Spider, σχεδόν 50 χρόνια μετά από την πρώτη του κυκλοφορία, το νέο Fiat 124 Spider προσφέρει την απόλυτη ιταλική roadster εμπειρία, συνδυάζοντας τεχνολογία, ασφάλεια και απαράμιλλο ιταλικό στυλ.

Οι παραγγελίες για το νέο 124 Spider έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελληνική αγορά, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα στο επίσημο δίκτυο της FCA από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι σχεδιαστές στο Fiat Style Centre έχουν δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που περικλείει σε μια νέα προοπτική την κλασική ομορφιά του προκατόχου του, χωρίς να προδίδει την ίδια την ουσία του. Το μπροστινό μέρος είναι τολμηρό χωρίς να είναι επιθετικό και οι δύο μικροί θόλοι στο καπό δίνουν μια ένδειξη της ισχύος του κινητήρα.

Στην περιοχή της ΕΜΕΑ, το νέο Fiat 124 Spider θα είναι διαθέσιμο με τον τεσσάρων κυλίνδρων turbo MultiAir 1.4 lt κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 140HP και 240Nm ροπής, ενώ διατίθεται με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές περιλαμβάνοντας κορυφαία ταχύτητα 215 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ/.ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα.

Το σύστημα αναρτήσεων του 124 Spider χρησιμοποιεί διάταξη με διπλά ψαλίδια εμπρός και με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ειδικά σχεδιασμένο για μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές ή στο φρενάρισμα. Το τιμόνι είναι ελαφρύ και ανταποκρίνεται εύκολα, χάρη στην ηλεκτρική υποβοήθηση. Το σύστημα διεύθυνσης, η διάταξη της ανάρτησης, το ελαφρύ αμάξωμα, η ισοβαρής κατανομή του όγκου και ο turbo κινητήρας συνδυάζονται αρμονικά για να παρέχουν μια μοναδική οδηγική εμπειρία. Παράλληλα, οι ενισχύσεις στο επίπεδο της μόνωσης της καμπίνας από τους εξωτερικούς θορύβους και τους κραδασμούς βελτιστοποιούν περαιτέρω την οδήγηση.

Σε ό,τι αφορά την open-air οδήγηση, η οροφή soft-top του Fiat 124 Spider μετακινείται εύκολα και με ελάχιστη προσπάθεια.

Το ολοκαίνουργιο roadster διατίθεται με ενισχυμένα στοιχεία ασφάλειας και προστασίας, περιλαμβανομένης της κίνησης των προβολέων, της κάμερας οπισθοπορείας και του συστήματος ελέγχου σταθερότητας. Παράλληλα, το συμπαγές του αμάξωμα συνδυάζει τη σταθερότητα με το χαμηλό βάρος.

Επιπλέον, το Fiat 124 Spider περιλαμβάνει ένα εύρος από τεχνολογικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν περαιτέρω την άνεση, όπως οθόνη αφής 7 ιντσών, σύστημα Multimedia, Bluetooth λειτουργία, θερμαινόμενα καθίσματα και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Το ηχοσύστημα Bose, με εννέα ηχεία, τέσσερα εκ των οποίων είναι τοποθετημένα στα προσκέφαλα των καθισμάτων, προσφέρει ήχο υψηλής ποιότητας, ακόμα και με την οροφή κατεβασμένη.

Σχεδιασμένο στο Centro Stile στο Τορίνο, το νέο Fiat 124 Spider «δανείζεται» στοιχεία από το πρωτότυπο 1966 Spider, το οποίο ευρέως θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα Fiat όλων των εποχών, για να τα εξελίξει στο σήμερα. Το εσωτερικό του, σχεδιασμένο με έμφαση στην ποιότητα και την εργονομία, ενισχύει την οδηγική απόλαυση.

Το νέο Fiat 124 Spider θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 124 Spider και Lusso και σε 8 χρώματα, δύο αποχρώσεις παστέλ (Passione Red και Gelato White), πέντε μεταλλικές αποχρώσεις (Vesuvio Black, Argento Grey, Moda Grey, Magnetico Bronze και Italia Blue) και τριπλής επίστρωσης Ghiaccio White.