Lada Niva Urban 2014: Κι όμως είναι ακόμα εδώ!!!


Μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες, το πασίγνωστο off-road της Lada συνεχίζει να ανανεώνεται!!!

  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 1/7/2014

Όχι δεν είναι αστείο! Το αειθαλές και αρκετά δημοφιλές τετρακίνητο όχημα της Lada θα παρουσιαστεί  ελαφρώς... φρεσκαρισμένο στο Moscow Motor Show του 2014! Και επειδή σε κάθε άρθρο που αναφέρεται  στο Lada Niva θα πρέπει να υπάρχει και αναφορά της ηλικίας του, να σημειώσουμε ότι το Niva πλησιάζει τα 38 χρόνια πορείας στον κόσμο των εκτός δρόμου οχημάτων!

Παρότι μάλιστα δεν είναι και η πρώτη φορά που ανανεώνεται, το σίγουρο είναι ότι ακόμα και μετά από αυτό  το τελευταίο facelift δεν μπορούν να κρυφτούν οι δεκαετίες που κουβαλάει στην πλάτη του. Με τις  τελευταίες... πινελιές η AutoVAZ θα προσπαθήσει να κρατήσει στη ζωή για μερικά ακόμα χρόνια το  σκληροτράχηλο όχημα και αυτός είναι και ο λόγος που του άλλαξε και ονομασία.

Πλέον το Niva θα ονομάζεται Niva Urban.

Με τις πρώτες αυτές φωτογραφίες οι οποίες διέρρευσαν από ένα Ρώσικο περιοδικό μπορούμε να δούμε τις μικρές αλλαγές τόσο στους προφυλακτήρες, τη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και τις νέες ζάντες 17 ιντσών. Μικρές αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό με το νέο τιμόνι με τον... ενσωματωμένο αερόσακο και την προσθήκη κάποιων θέσεων για μικροαντικείμενα στην κεντρική κονσόλα.

Το πρόβλημα είναι ότι στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν καθόλου αλλαγές με τον κινητήρα βενζίνης των 1,7 λίτρων να συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από το καπό έπειτα από δύο δεκαετίες! Πάντως, για τον χαρακτήρα του οχήματος θα προτιμούσαμε σίγουρα έναν diesel στο χώρο του κινητήρα. Ίσως τον κινητήρα πετρελαίου των 1,5 λίτρων της Renault - Nissan καθώς η γαλλική εταιρία κατέχει το 25% των μετοχών της AutoVAZ. Ούτως ή άλλως οι δύο εταιρίες ήδη συνεργάζονται σε άλλους τομείς.