Lamborghini Huracán Performante Spyder


Ο ιδανικός συνδυασμός απόδοσης, οδηγικών χαρακτηριστικών και…φρέσκου αέρα. Αυτή είναι η νέα πρόταση της Lamborghini στη βιομηχανία Ονείρων.

  • 6/3/2018

Ο επί σειρά ετών αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Formula One team, και την τελευταία διετία διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini Stefano Domenicali ανέφερε ότι «η νέα Lamborghini Huracán Performante Spyder, έχει ό,τι καλύτερο από τον τεχνολογικό παράδεισο της φίρμας, μαζί με το αυξημένο συναίσθημα της οδήγησης ενός αυτοκινήτου convertible».

Με ειδικά επεξεργασμένο ανθρακόνημα για το εμπρός και πίσω σπόιλερ, το καπό του κινητήρα τον πίσω προφυλακτήρα και τον διαχύτη που οδήγησε σε μείωση κατά 35 κιλά το βάρος συγκριτικά με την απλή Spyder που ήδη κυκλοφορεί, η νέα Performante Spyder βασίζεται σε αλουμινένιο πλαίσιο και ζυγίζει 1.507 κιλά. Με αναλογία κιλών ανά ίππο στα 2,35 κιλά και την πολυπόθητη κατανομή βάρους εμπρός/πίσω στο 43/57% να είναι παρούσα η νέα Performante Spyder υπόσχεται τέλεια οδική συμπεριφορά.

Ο όπως πάντα ατμοσφαιρικός κινητήρας V10 5,2 λίτρων αποδίδει 640 ίππους στα 8.000 rpm, 600 Nm ροπής στις 6.500 rpm με περισσότερο από 70% της ροπής αυτής να αποδίδεται από τις 1.000 rpm. Τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε 3,1 sec, τα πρώτα 200 km/h σε 9,3 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h! Όπως είναι φυσικό σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο έχουν εφαρμοστεί τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα “Aerodinamica Lamborghini Attiva” (ALA) της Lamborghini. Με τιμή για την Ευρώπη στα 219.585 ευρώ προ φόρων δε θα λέγαμε ότι πρόκειται για ευκαιρία. Ή μήπως όχι;