Lamborghini Huracan LP-610-4 2014: Επίσημη αποκάλυψη (videos)


Μετά από τις ανεπίσημες αποκαλύψεις η Lamborghini αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τις λεπτομέρειες από το νέο της supercar, την Lambo Huracán LP610-4.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 20/12/2013

Μετά από τις ανεπίσημες αποκαλύψεις η Lamborghini αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τις λεπτομέρειες από το νέο της supercar, την Lambo Huracán LP610-4.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο της αντικαταστάτριας της Gallardo θα γίνει το Μάρτιο του 2014 στην Έκθεση της Γενεύης. Η Lamborghini Huracán είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο που διατηρεί όμως το παραδοσιακό σφηνοειδές με έντονες ακμές και γωνίες σχήμα. Ως ένα σημείο θυμίζει λίγο την Aventador, αλλά είναι και αρκετά πρωτότυπη ώστε να μην την μπερδεύεις με τη μεγαλύτερη «αδερφή» της.

Στο εσωτερικό υπάρχει μία τεράστια έγχρωμη οθόνη TFT 12,3 ιντσών που έχει αντικαταστήσει τον πίνακα οργάνων και παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό (στροφόμετρο, ταχύμετρο, σχέσεις κιβωτίου...) για το αυτοκίνητο και επιπλέον πληροφορίες για το σύστημα πλοήγησης και τα συστήματα infotainment. Επίσης ο οδηγός μπορεί να τη ρυθμίσει σε διάφορα set-up. Το δέρμα Nappa και Alcantara «ντύνουν» τα καθίσματα τα πάνελ των θυρών και το ταμπλό, με την Lamborghini να λέει ότι το εσωτερικό της Huracan αναδεικνύει την δεξιοτεχνία των μηχανικών της εταιρείας.









Και για να πάμε στο... ζουμί της υπόθεσης να πούμε ότι η «καρδιά» του θηρίου ο V10 των 5,2 λίτρων, παράγει 610 ίππους στις 8.250 rpm και 560 Nm στις 6.500 rpm. Το μηχανικό σύνολο διαθέτει τεχνολογία «Iniezione Diretta Stratificata» (IDS ή αν θέλετε τεχνολογία άμεσου ψεκασμού καυσίμου), μία τεχνολογία που βοηθάει την Huracan να διαθέτει περισσότερη ισχύ και ροπή από την Gallardo με τον παλιότερο V10 κινητήρα, ενώ ταυτόχρονα το νέο supercar εκπέμπει και λιγότερους ρύπους.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (Lamborghini Doppia Frizione - LDF) μέσω του οποίου η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς. Το σύστημα τετρακίνησης είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα οδήγησης από ένα διακόπτη στο τιμόνι: Strada, Sport και Corsa.

Το κλασικό 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 3,2 sec., ενώ τα πρώτα 200 km/h από στάση σε 9,9 sec. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h, ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου πάντοτε σύμφωνα με την εταιρεία κυμαίνεται στα 12,5 lt/100 km, ενώ αυτό οφείλεται και στο σύστημα Stop & Start. Ο κινητήρας είναι προδιαγραφών Euro 6 και οι εκπομπές CO2 είναι 290 gr/km.

Το σασί είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο και το συνολικό βάρος της Huracán αγγίζει τα 1.422 kg («στεγνή»), με την αναλογία κιλών ανά ίππο να είναι στα 2,33. Σύμφωνα με τη Lamborghini το νέο σασί εξασφαλίζει ακρίβεια αγωνιστικού οχήματος καθώς είναι εξαιρετικά στιβαρό.

Στους τέσσερις τροχούς της Lamborghini Huracán υπάρχουν «carbon-ceramic» φρένα (ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό!), ενώ το «Lamborghini Dynamic Steering» (σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση) και η μαγνητορεολογική ανάρτηση ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Οι πρώτες παραγγελίες θα φτάσουν στους τυχερούς κατόχους την  Άνοιξη του 2014.