Lexus NX: Ιαπωνική είσοδος στα μεσαία crossover (VIDEO)


Στέκεται απέναντι στα Audi Q5, BMW X3 και Volvo XC60.

  • 1/10/2014

Το Lexus NX, που εισάγει την ιαπωνική εταιρεία στην κατηγορία των μεσαίων crossover / SUV, ακολουθεί το σχεδιαστικό δυναμισμό της «οικογενειακής» αισθητικής με την ευμεγέθη του γρίλια, το σχέδιο των φωτιστικών σωμάτων με LED, τους αεραγωγούς του εμπρός προφυλακτήρα και τους μυώδεις θόλους που φιλοξενούν τροχούς 17 ή 18 ιντσών.

Η σπορ αισθητική συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με την «οδηγοκεντρική» θέση οδήγησης. Οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους, επιπλέον, προηγμένες τεχνολογίες όπως wireless βάση φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών και οθόνη Panoramic View με αναβαθμισμένο σύστημα χειρισμού των λειτουργιών της με επιφάνεια αφής (touchpad).

Επιπλέον, το NX θα προσφέρει και τεχνολογίες όπως το head-up display (ψηφιακή απεικόνιση πληροφοριών στο παρ-μπριζ στο ύψος του οπτικού πεδίου του οδηγού), οθόνες για τα «νεκρά» σημεία των καθρεπτών και το σύστημα Rear Cross Traffic Alert.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη: το Lexus NX θα έχει τις εκδόσεις NX200t (με δίλιτρο Turbo βενζινοκινητήρα), NX200 (με ατμοσφαιρικό κινητήρα) και φυσικά την υβριδική NX300h. Και για κάθε περίπτωση θα υπάρχει επιλογή προσθιοκίνητης ή τετρακίνητης έκδοσης.

Όσον αφορά στις διαστάσεις, το Lexus NX, το οποίο στοχεύει στα Audi Q5, BMW X3 και Volvo XC60, έχει μήκος 4,63 μέτρα με το πλάτος να φτάνει τα 1,84 και το ύψος τα 1,64 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι στα 2,66 μέτρα.