Lotus Elise 20th Anniversary 2015: Special Edition


Με μία ειδική έκδοση η Lotus γιορτάζει τα 20 χρόνια από τη γέννηση της Elise.

  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 24/3/2015

Η Lotus είναι μία εταιρία που φημίζεται για τις «light» δημιουργίες της σε τέσσερις τροχούς. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να γιορτάσει τα 20α γενέθλια της Elise είναι με τη δημιουργία μίας ειδικής πιο ελαφριάς έκδοσης του μοντέλου.

Η νέα Lotus Elise 20th Anniversary Special Edition έρχεται να τοποθετηθεί σε θέματα βάρους ανάμεσα στην Elise S των 924 kg και στην S Club Racer των 896 kg. Με 914 kg συνολικού βάρους το σπορ όχημα της Lotus σχεδόν μοιράζει στη μέση τη διαφορά βάρους μεταξύ των προαναφερθέντων μοντέλων της Elise, ενώ ο κινητήρας παραμένει ίδιος. Αυτό σημαίνει ότι την κίνηση αναλαμβάνει το υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο των 1,8 λίτρων που αποδίδει 220 ίππους.

Παρά τις μικρές διαφορές σε βάρος και τα τρία μοντέλα επιτυγχάνουν τις ίδιες επιδόσεις, γεγονός που σημαίνει ότι το κλασικό 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 4,6 sec. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 237 km/h. Τα 10 kg που κερδίζει από τη «δίαιτα» σε σχέση με την S προέρχονται από τους νέους αλουμινένιους τροχούς, την κεντρική κονσόλα που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος και το νέα σπορ καθίσματα που είναι ντυμένα με δέρμα και Alcantara. Η ειδική 20th Anniversary Elise διαθέτει επιπλέον και πρόγραμμα «sport» το οποίο αυξάνει την ανταπόκριση στο γκάζι και κάνει το traction control λίγο πιο... αναίσθητο.

Η ειδική έκδοση της Elise είναι διαθέσιμη σε μπλε, πράσινο, κίτρινο και ασημένιο χρώμα με λεπτομέρειες σε ματ μαύρο. Τα logo «20th Anniversary» στο ταμπλό και τα καθίσματα αλλά και στο αμάξωμα συμπληρώνουν τις αλλαγές για την ειδική έκδοση της Elise. Στη Βρετανία η νέα Lotus κοστίζει £37.200.