Lotus Elise S Cup R: Μια Elise για την πίστα


Συμπαγής, οικονομική, εύκολη και με κινητήρα 1.8 Turbo, φιλοδοξεί να καλύψει τις πρώτες αγωνιστικές αναζητήσεις ανά τον κόσμο.

  • 8/1/2014

Στην προς ανατολάς -και όχι μόνο- επέκταση του μότορσπορ και του χόμπι της αγωνιστικής οδήγησης επενδύει η Lotus με τη νέα Elise S Cup R. Πρόκειται για ένα εύκολο στην εκμάθηση και οδήγηση, οικονομικό και όχι υπερβολικά ισχυρό αγωνιστικό αυτοκίνητο βάσης, αποκλειστικής χρήσης σε πίστα, το οποίο καλύπτει τις πρώτες οδηγικές αναζητήσεις μιας πολύ ευρείας γκάμας.

Η Lotus κατασκεύασε την Elise S Cup R για να καλύψει τα πρώτα βήματα ενός αρχάριου, ή το ξεκίνημα της συμμετοχής ενός πρωτάρη στο θεσμό Lotus Cup που διεξάγεται ανά τον κόσμο (Βρετανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Κίνα, ενώ υπάρχει και Ευρωπαϊκό Cup και Κύπελλο Γυναικών) ή ακόμα και την απλή ψυχαγωγία. Κι αν ο υποψήφιος οδηγός αγώνων θελήσει να επεκτείνει τις αναζητήσεις του, έχει περαιτέρω την επιλογή των ισχυρότερων Exige V6 Cup, Exige V6 Cup R και Evora GT4.

Για τους παραπάνω σκοπούς, της εύκολης και ακίνδυνης εισαγωγής δηλαδή στην αγωνιστική οδήγηση, η παραλλαγή Cup R της «απλής» Elise S διαθέτει στο κέντρο του αμαξώματός της τον κινητήρα 1.8 Turbo της Toyota, που αποδίδει 217 ίππους και 250 Nm ροπής. Βεβαίως, η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα (ECM) έχει ειδική αγωνιστική χαρτογράφηση, για τις ιδιαίτερες ανάγκες της οδήγησης σε πίστα.

Παράλληλα, μια ακόμα μεγάλη αλλαγή της αγωνιστικής Elise βρίσκεται στον τομέα της αεροδυναμικής, η οποία έχει εξελιχθεί με βάση την προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία Computational Fluid Dynamics (CFD) της Formula 1. Η Elise S Cup R έχει νέα εμπρός επίπεδη πτέρυγα, πλευρικά πτερύγια και άλλα μικρότερα, ανασχεδιασμένο διαχύτη, επεκτάσεις του δαπέδου και μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα.

Τα οφέλη που προσφέρει το νέο αεροδυναμικό σύνολο στην παραγωγή αρνητικής άντωσης, σε συνδυασμό με την αγωνιστική χαρτογράφηση του κινητήρα και την πλήρως ρυθμιζόμενη αγωνιστική ανάρτηση, κάνουν την Elise S Cup R τέσσερα δευτερόλεπτα ταχύτερη από την απλή Elise S σε έναν μέσο γύρο, περίπου 3,5 χιλιομέτρων.

Η Lotus Elise S Cup R θα παρουσιαστεί στην αγωνιστική έκθεση Autosport International Show 2014, που θα διεξαχθεί στις 9-12 Ιανουαρίου 2014 στο Μπέρμινγκχαμ της Βρετανίας.