Luxury is Back: H νέα Bentley Continental GT αποκαλύπτεται


Σε μία λαμπερή εκδήλωση στην οποία έδωσε το «παρών» σχεδόν όλη η επώνυμη Αθήνα, έγινε η αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας Bentley Continental GT.

  • 11/12/2017

Το νέο εντυπωσιακό supercar της βρετανικής φίρμας ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής του κοσμικού gala με θέμα “Luxury is Back”, που σηματοδότησε την επιστροφή της πολυτέλειας στη ζωή μας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από εξαιρετικές ανθρώπινες τεχνολογικές κατασκευές. Το happening οργάνωσαν από κοινού η Bentley, ο ιστορικός οίκος κοσμημάτων και υψηλής ωρολογοποιίας «Πατσέας» και η Bang & Olufsen, η δανέζικη premium μάρκα συστημάτων ήχου και εικόνας. Ειδικά για την εκδήλωση είχε ανεγερθεί στον αίθριο χώρο ανάμεσα στο κοσμηματοπωλείο και τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Bentley στην Ελλάδα, επί της Λεωφ. Κηφισίας, μία εντυπωσιακή πολυτελής κατασκευή που πρόσφερε ιδανικές συνθήκες φιλοξενίας. Τη νέα Bentley Continental GT αποκάλυψε στους εκατοντάδες προσκεκλημένους ο κ. Νίκολας Μπέρναρντ, γενικός διευθυντής της Bentley στην Ελλάδα, μαζί με τον κ. Φίλιπ Νόακ (Philipp Noack), γενικό διευθυντή πωλήσεων της Bentley για την Ευρώπη.

Bentley Continental GT

Η νέα Bentley Continental GT είναι το απόλυτο Luxury Grand Tourer. Στην τρίτη του πλέον γενιά, το μοντέλο έχει αγγίξει την τελειότητα. Σχεδιασμένη, τεχνολογικά εξελιγμένη και κατασκευασμένη στο χέρι εξ ολοκλήρου στη Μεγ. Βρετανία, η νέα Continental GT αποτελεί την επιτομή του συνδυασμού κορυφαίας τεχνολογίας, των πιο φίνων υλικών και της μοναδικής τέχνης του χειροποίητου.

Το τετραθέσιο κουπέ κινεί η εξελιγμένη έκδοση του δωδεκακύλινδρου W12 TSI κινητήρα των 6.0 λίτρων, με διπλό turbo, που για πρώτη φορά συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, 8 σχέσεων, για πιο γρήγορες, ανεπαίσθητες αλλαγές. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 635 ίππους και τη θηριώδη ροπή των 900 Nm, τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 333 km/h.

Ο κατάλογος των χαρακτηριστικών που κάνουν τη νέα Continental GT πραγματικά μοναδική είναι ατελείωτος. Αν κάποιος θα ήθελε να απομονώσει μερικά από αυτά, τότε άξια μνείας είναι η 12,3” υψηλής ευκρίνειας οθόνη, που αποκαλύπτεται με μοναδικό τρόπο μόλις ο οδηγός εκκινήσει τον κινητήρα. Ένα τριγωνικό κομμάτι της ξύλινης επένδυσης στο άνω μέρος της κεντρικής κονσόλας περιστρέφεται εμφανίζοντας με μία μαγική κίνηση την οθόνη, ενώ η τρίτη πλευρά, μετά από νέα περιστροφή, αποκαλύπτει τρία αναλογικά όργανα! Ακόμα, τα νέα εργονομικά καθίσματα ρυθμίζονται σε 20 διαφορετικές παραμέτρους, ο οδηγός απολαμβάνει όργανα ελέγχου τα οποία – αν και ψηφιακά – εμφανίζονται τρισδιάστατα, ενώ αν το 10 μεγαφώνων, 650 Watts ηχοσύστημα δεν ικανοποιεί τις ανάγκες οδηγού και επιβατών, υπάρχει διαθέσιμο σύστημα της Bang & Olufsen 1.600 Watts και 16 μεγαφώνων με φωτιζόμενες γρίλιες ή – για τους ακόμα πιο audiophiles – σύστημα της Naim 2.200 Watts, 18 μεγαφώνων, με τα μπροστινά καθίσματα να παίζουν ρόλο ενεργού μπάσου.