Με την X-Class X² στις λάσπες και στο χώμα


Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ MERCEDES ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ X-CLASS, ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ ΕΝΟΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΚΩΛΥΜΜΑΤΟΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ, ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/11/2018

Off-road διασκέδαση στο... τετράγωνο: Αυτό ίσχυε στη Mercedes-Benz κάποτε, και, μάλιστα, όχι πριν από πολύ καιρό. Λίγο πριν από το τέλος της καριέρας της παλιάς G-Class, η Mercedes-Benz της τοποθέτησε μια ανάρτηση, που της παρείχε εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες. Το όνομα αυτού του crossover: Mercedes G500 4x4². Βέβαια, η X-Class X² δε φτάνει σε αυτά τα άκρα και, μάλιστα, η Mercedes δεν έχει επισήμως καμία ανάμιξη με τις οποιεσδήποτε βελτιώσεις. Μόνο η αντιπροσωπεία του Μονάχου βελτιστοποιεί τις εκτός δρόμου ικανότητες της X-Class.

Το αμάξωμα βρίσκεται κατά 8 cm ψηλότερα

Η πιο βασική αλλαγή του off-road tuning είναι η αύξηση της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος. Σε αυτήν τη διαδικασία, το αμάξωμα αποσπάται πρώτα από το πλαίσιο και απομακρύνεται από το έδαφος με τη βοήθεια διαχωριστικού μπλοκ και στηριγμάτων. Έτσι, η X-Class... ψηλώνει κατά περίπου 8 cm, η απόσταση από το έδαφος είναι πλέον 30 αντί 22 cm. Αυτή η αλλαγή αυξάνει τη γωνία πρόσβασης καθώς και το βάθος βύθισης και επίσης επιτρέπει στην X2 να καλύπτει ανωφέρειες με κλίση έως και 100% και να κινείται πλαγίως σε εδάφη με κλίση μέχρι και 49,8 μοίρες. Επιπλέον, οι θόλοι των τροχών παρέχουν χώρο για τις ζάντες των 8,5 x 18 in, οι οποίες είναι εφοδιασμένες με εκτός δρόμου ελαστικά, διαστάσεων 265/60, της Mickey Thompson.

Οι επιλογές των επεμβάσεων, όμως, δεν τελειώνουν εκεί. Η αντιπροσωπεία της Mercedes που εδρεύει στο Μόναχο προσφέρει επίσης αυτοκόλλητες διαφάνειες σε σχεδόν κάθε χρώμα, που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Η παλέτα των χρωμάτων περιλαμβάνει περίπου 100 κωδικούς. Εκτός από τα κλασικά μεταλλικά χρώματα μπορούν να επιλεγούν επίσης ματ, σατινέ ή και σαγρέ τόνοι.

Το off-road πακέτο κοστίζει ακόμα και 5.000 ευρώ

Ωστόσο, την αναβάθμιση X2 δεν τη λέει κανείς και «φθηνή». Το εκτός δρόμου πακέτο κοστίζει 5.056 ευρώ, ενώ τα αυτοκόλλητα 4.165 ευρώ. Φυσικά, υπάρχουν και οι τιμές για τα οχήματα. Οι άνθρωποι από το Μόναχο συνδυάζουν το πακέτο είτε με την X 250 d 4Matic στην έκδοση Power Edition, η οποία εφοδιάζεται από τον turbo-diesel κινητήρα των 2,3 lt. από τη Nissan, ισχύος 190 ίππων, και με τουλάχιστον 47.190 ευρώ συν το κόστος της μετατροπής. Όποιος επιλέξει την X 350 d 4Matic με τον diesel V6 των 258 PS από το ράφι της Mercedes, πρέπει να πληρώσει στην αντιπροσωπεία του Μονάχου 53.490 ευρώ συν το off-road πακέτο και τα αυτοκόλλητα.