Με τρικύλινδρο 1.0 Turbo το νέο Civic Hatchback!


Στη Γηραιά Ήπειρο το νέο Civic hatch θα εφοδιάζεται με δύο υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες. Ο 1.0 λίτρου, τρικύλινδρος θα αποδίδει 127 ίππους και ο τετρακύλινδρος 1.5 λίτρων 180 ίππους.

  • 19/9/2016

Και οι δύο θα συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά με αυτόματο CVT. Η κίνηση θα μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς. Το καλοκαίρι του 2017 στα μηχανικά σύνολα θα προστεθεί και ο 1.6 λίτρων turbo πετρελαιοκινητήρας με απόδοση 118 ίππους.

Μέσα στο 2017 θα παρουσιαστεί επίσης και το «καυτό» Civic Type R με το δίλιτρο μοτέρ και τους 300 ίππους που θα τεθεί αντιμέτωπο με το Ford Focus RS.

Με μήκος 4.49 μέτρα, πλάτος 1.8 μ. και ύψος 1.42 μ. το νέο μοντέλο είναι κατά 12,7 εκ. μακρύτερο, 3 εκ φαρδύτερο και 2 εκατοστά ψηλότερο από το αυτοκίνητο που αντικαθιστά. Μεγαλύτερο κατά 3 εκατοστά είναι και το μεταξόνιο ενώ το βάρος του νέου Civic είναι κατά 16 κιλά ελαφρύτερο από αυτό της απερχόμενης έκδοσης.

Μετά απ’ αυτά τα νούμερα γίνεται αντιληπτό πως αρκετά βελτιωμένοι είναι οι χώροι για τα πόδια και τους ώμους των επιβατών ενώ ο χώρος αποσκευών μεγάλωσε κατά 1 μόλις λίτρο φτάνοντας τα 478. Να σημειώσουμε εδώ ότι η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών του Golf αγγίζει τα 380 λίτρα. Μεγάλη η διαφορά!

Η παραγωγή του νέου Civic έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Aγγλίας, στο Swindon. Θα εξαχθεί σε περισσότερους από 70 χώρες ανά την υφήλιο (Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Καναδάς).

Στην Ευρώπη θα διατεθεί και η σεντάν έκδοση η οποία όμως θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Gebze της Τουρκίας. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017.