Mercedes AMG GT: HULK!


Με V8 biturbo και 462-510 ίππους η αντίπαλος της Porsche 911.

  • 18/7/2014

Με πράσινο τιγρέ καμουφλάζ, ακόμα και με έναν τόσο αδιανόητα αποκρουστικό μανδύα, η Mercedes-AMG GT δείχνει ότι η Porsche 911 και η νέα Jaguar F-Type θα αποκτήσουν έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο στα sports coupe των περίπου 100 χιλιάδων Ευρώ το Φθινόπωρο.

Το Σεπτέμβριο, συγκεκριμένα. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού θα έρθει η στιγμή της παγκόσμιας πρεμιέρας του γερμανικού coupe. Λίγους μήνες αφότου η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του εσωτερικού της Mercedes-AMG GT, και (τώρα) τις πρώτες του αμαξώματος.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στις τελευταίες φάσεις της εξέλιξής του. Η «βασική» έκδοση Mercedes-AMG GT θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα 4.0 λίτρων V8 biturbo με απόδοση 462 ίππων, ενώ θα υπάρχει και η έκδοση GT-S στην οποία ο ίδιος κινητήρας θα έχει ρύθμιση 510 ίππων, με τελική ταχύτητα που θα αγγίζει τα 312 χλμ./ώρα.

Όλες οι GT θα έχουν ανάρτηση με ταχύτερα και πιο ακριβή αμορτισέρ Multimatic, που αφομοιώνουν ορισμένες από τις αρχές της ανάρτησης των μονοθεσίων της Formula 1. Κι ακόμη, θα έχουν υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης (σε αντίθεση με την Porsche 911 που έχει ηλεκτρικό), ρυθμισμένο για να παρέχει τη βέλτιστη δυνατή πληροφόρηση.

Το σύστημα μετάδοσης, με το επτατάχυτο κιβώτιο DCT, έχει εξελιχθεί περαιτέρω μετά τη χρήση του στη Mercedes-Benz SLS, ενώ ο οδηγός θα έχει την ευχέρεια να κάνει μεμονωμένες ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, θα μπορεί να έχει τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης στη ρύθμιση «Race», για πιο ακραία απόδοση, αλλά παράλληλα να έχει την ανάρτηση στη ρύθμιση «Comfort» για περισσότερη άνεση.

Η έκδοση GT-S θα περιλαμβάνει το σύνολο περαιτέρω σπορ εξοπλισμού Dynamic Plus με κεραμικά φρένα, καθίσματα μπάκετ αγωνιστικού τύπου και ζάντες ελαφρύτερου κράμματος, μεταξύ άλλων. Σε όλες τις εκδόσεις το εσωτερικό θα έχει επενδύσεις δέρματος, alcantara, ανθρακονήματος και φιμέ κρύσταλλα στην οροφή.