Mercedes-AMG GT: Πρώτες εικόνες... εκ των έσω


Οι «teaser» φωτογραφίες του V8 σπορ αυτοκινήτου που θα παρουσιάσει η γερμανική εταιρεία το Φθινόπωρο.

  • 26/4/2014

Η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα δύο teaser εικόνες από το εσωτερικό του νέου της υψηλών επιδόσεων σπορ αυτοκινήτου, με την ονομασία Mercedes-AMG GT, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα το Φθινόπωρο του 2014.

Η εταιρεία της Στουτγάρδης υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο θα ανήκει «σε μια νέα κατηγορία» και ότι με αυτό «θα τοποθετήσουμε την AMG πιο δυναμικά στο χώρο των σπορ αυτοκινήτων» κατά τον Tobias Moers, διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes-AMG GmbH.

Ο Γερμανός συμπλήρωσε: «Μετά την παγκόσμια επιτυχία της SLS AMG, η νέα GT είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε πλήρως και αποκλειστικά από τη Mercedes-AMG. Μια πρώτη ματιά στο εσωτερικό δείχνει τι θα είναι διαθέσιμο για τους πελάτες: ένα σπορ GT στην πιο αγνή του μορφή».

Η πρώτη, αυτή, ματιά δείχνει τις επιρροές από το σχεδιασμό του κόκπιτ αεροσκαφών που έχουν όλες οι τελευταίες σπορ Mercedes-Benz, ενώ η κεντρική κονσόλα έχει το κλασσικό χαρακτηριστικό του μεγάλου πλάτους και του δυναμισμού που προσδίδουν οι τέσσερις μεγάλοι κυκλικοί αεραγωγοί.

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο της κεντρικής κονσόλας, επίσης, είναι η διάταξη των κουμπιών ελέγχου του AMG DRIVE UNIT (της μονάδας ρύθμισης των παραμέτρων ρύθμισης των μηχανικών μερών), η οποία παραπέμπει στην εικόνα οκτακύλινδρου κινητήρα σε διάταξη V που θα κινεί την Mercedes-AMG GT.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και δύο ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες του αμερικανικού «Car and Driver», σχετικά με την πιθανή εμφάνιση του νέου σπορ αυτοκινήτου της Mercedes-Benz.