Mercedes-AMG GT R: 585 ίπποι, 0-100 σε 3,6!


Ακόμα πιο ισχυρή και... extreme, η νέα Mercedes-AMG GT R έρχεται με 585 ίππους και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα!

  • 21/6/2016

Ακόμα πιο ισχυρή και... extreme, η νέα Mercedes-AMG GT R έρχεται με 585 ίππους και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα!

Λίγες μέρες έμειναν ακόμα... όχι για το Brexit, αλλά για το Goodwood, όπου η Mercedes θα παρουσιάσει την ολοκαίνουρια Mercedes-AMG GT R! Δεν αργεί λοιπόν η παγκόσμια πρεμιέρα της AMG GT R και η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία για το νέο supercar.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός twin-turbo V8 των 4.0 λίτρων της AMG GT S μόνο που στην προκειμένη περίπτωση με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις από 510 ίππους η απόδοσή του αγγίζει τους 585 και από 650 Nm μέγιστης ροπής έχει φτάσει τα 700 Nm.

Σε επιδόσεις αυτό σημαίνει ότι το κλασικό 0-100 km/h πραγματοποιείται κατα 0.2 s, ταχύτερα στα 3,6 s, και η τελική ταχύτητα είναι υψηλότερη κατά 8 km/h στα 318 km/h.

Το «Θηρίο της Πράσινης Κόλασης», όπως το αποκαλεί η Mercedes στα τελευταία teaser, υπόσχεται πολλές αλλαγές στο σασί, τα φρένα, το σύστημα διεύθυνσης και την ανάρτηση, καθώς και ένα νέο πολύ πιο δυναμικό body kit.  

Το... θηρίο της Mercedes θα είναι βαμμένο σε σκούρο πράσινο χρώμα (Green Hell Magno το λέει η AMG), και θα διαθέτει νέες ζάντες αλουμινίου. Όλες οι λεπτομέρειες και η πλήρης αποκάλυψη θα γίνει στις 24 Ιουνίου. Λίγο ακόμα υπομονή λοιπόν για την ολοκληρωμένη παρουσίαση της νέας AMG GT R!