Mercedes-AMG GT (VIDEO)


Το αντίπαλο δέος της Porsche 911!

  • 10/9/2014

Η πολυαναμενόμενη Mercedes-AMG GT παρουσιάστηκε επίσημα στο Affalterbach, την έδρα της AMG.

Σε μια σχετικά λιτή, αλλά συναισθηματικά έντονη, εκδήλωση το καινούργιο σπορ όχημα της εταιρείας αποκαλύφθηκε στους συνολικά -περίπου- 400 προσκεκλημένους δημοσιογράφους από τον Nico Rosberg και τον Tobias Moers, CEO της Mercedes-AMG. Παρόντες ήταν και οι Hans Werner Aufrecht και Erhard Melcher, οι ιδρυτές της AMG.

Η Mercedes-AMG GT, σχεδιαστικά θυμίζει έντονα την SLS AMG και δημιουργήθηκε για να αποτελέσει το εμπορικό «αντίπαλο δέος» της Porsche 911.

Διαθέτει τον καινούργιο biturbo V8 βενζινοκινητήρα ο οποίος εξελίχθηκε από τους μηχανικούς της εταιρείας ώστε να καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερο καύσιμο.

Το νέο μοντέλο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις αναφορικά με τη μέγιστη ιπποδύναμή του, την AMG GT με 462 PS και την GT S με 510 PS.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η πρώτη επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,0 sec ενώ τη τελική ταχύτητά της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 305 km/h. H δεύτερη επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,8 sec ενώ τη τελική ταχύτητά της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 310 km/h.

Να σημειώσουμε ότι η Mercedes-AMG GT είναι μόλις το δεύτερο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου από τους ανθρώπους της εταιρείας, στην 47χρονη (ως τώρα) ιστορία της (η πρώτη ήταν η SLS AMG). Το πλαίσιό της είναι αλουμινένιο και προέρχεται από αυτή (SLS).

To ευρύ κοινό έχει την ευκαιρία να τη δει από κοντά για πρώτη φορά στο Σαλόνι του Παρισιού.