Mercedes-Benz Concept Coupe SUV: Πλήρης αποκάλυψη (Photos)


Η γερμανική εταιρεία μπαίνει στα νερά της BMW X6.

  • 30/4/2014

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε πλήρως το πρωτότυπο sport coupe SUV στο οποίο ενδέχεται να βασιστεί η MLC-Class και η δική της απάντηση στη BMW Χ6. To μυώδες τετράθυρο και τετρακίνητο Concept Coupe SUV, βασισμένο σε θηριώδεις τροχούς 22 ιντσών, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Το μήκος του προσεγγίζει τα πέντε μέτρα (4,925 μ.) και το πλάτος του, με τους ογκώδεις θόλους των τροχών, ξεπερνά τα δύο μέτρα (2,044 μ.). Παράλληλα, όμως, το ύψος του παραμένει χαμηλά, στα 1,739 μέτρα, χάρη στην κεκλιμένη του οροφή.

Η τελευταία είναι ένα τυπικό ιδίωμα ενός Coupe, όπως και οι πόρτες χωρίς πλαίσιο, ενώ η εταιρεία της Στουτγάρδης διατείνεται ότι ο χρωματισμός αυτού του σπορ SUV της παραπέμπει ακριβώς στο χρώμα που είχαν τα «ασημένια βέλη», τα μονοθέσια της εταιρείας στα Grands Prix και στη Formula 1 τις δεκαετίες του 1930 και ’50.

Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του ρύγχους του Concept Coupe SUV παραπέμπουν στις σπορ Mercedes-Benz των τελευταίων ετών, ενώ το πίσω μέρος παραπέμπει στο σχέδιο της S-Class Coupe, το οποίο θα υιοθετηθεί από όλα τα coupe μοντέλα της εταιρείας τα προσεχή χρόνια.

Ένας νεωτερισμός με ενδιαφέρον είναι τα νέα φλας, τα οποία αποτελούνται από μια σειρά από LED που δεν ενεργοποιούνται όλα μαζί, αλλά ανάβουν με τη σειρά - δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην κατεύθυνση που θα στρίψει το αυτοκίνητο.

Στο πρωτότυπο Concept Coupe SUV της έκθεσης η Mercedes-Benz τοποθέτησε τρίλιτρο bi-turbo V6 κινητήρα, απόδοσης 333 ίππων και 480 Νm (1.400-4.000 σ.α.λ.), καθώς και το εννιατάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC PLUS. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός, πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και το ειδικό νέο σύστημα αερανάρτησης της εταιρείας.