Mercedes GLB: Έρχεται νέο μικρό SUV


Σύμφωνα με πληροφορίες η Mercedes έχει ήδη κατοχυρώσει το όνομα GLB και σύντομα η οικογένεια SUV των Γερμανών θα εμπλουτιστεί με ένα νέο μοντέλο που θα τοποθετηθεί μεταξύ GLA και GLC.

  • 7/6/2016

Σύμφωνα με πληροφορίες η Mercedes έχει ήδη κατοχυρώσει το όνομα GLB και σύντομα η οικογένεια SUV των Γερμανών θα εμπλουτιστεί με ένα νέο μοντέλο που θα τοποθετηθεί μεταξύ GLA και GLC.

Η Mercedes λοιπόν σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ετοιμάζει ένα νέο SUV το οποίο θα βασίζεται στην B-Class. Το νέο SUV που αναμένεται να ονομάζεται GLB θα πατάει πάνω σε μία νέα επιμηκυμένη εκδοχή της γνωστής πλατφόρμας με την κίνηση στο εμπρός άξονα που υπάρχει τόσο στην B-Class όσο και στην A-Class, CLA και GLA.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής R&D της Mercedes-Benz, Thomas Weber, δεν υπάρχει θέμα «κανιβαλισμού» των υπολοίπων SUV καθώς «υπάρχει πάντοτε χώρος στην γκάμα» για επιπλέον οχήματα, υπογραμμίζοντας ότι η κατηγορία των SUV βρίσκεται σε ιδιαίτερη άνοδο τον τελευταίο καιρό: «Υπάρχει χώρος για επιπλέον SUV; Γιατί όχι!» δήλωσε ο επικεφαλής στον ξένο τύπο.

Οι GLA με την GLB θα είναι και διαφορετικές σχεδιαστικά, καθώς η πρώτη εστιάζει περισσότερο στο στυλ, ενώ η δεύτερη θα στοχεύει πρωτίστως στην πρακτικότητα και λειτουργικότητα. Θα προσφέρει και καλύτερους χώρους σε σχέση με την GLA, τόσο στην καμπίνα των επιβατών όσο και στο χώρο αποσκευών.

Αν και όταν τελικά πάρει το... πράσινο φως η GLB, το πιθανότερο είναι ότι τα μηχανικά της μέρη θα είναι παραπλήσια με αυτά της GLA. Αυτό σημαίνει ότι η γκάμα θα έχει GLB 200 και GLB 250 από πλευράς κινητήρων βενζίνης και GLB 200d και GLB 220d στους diesel. Φυσικά όπως και με τη μικρότερη αδερφή της δεν αποκλείεται να υπάρξει και κορυφαία έκδοση 45 AMG, όπως και plug-in hybrid. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς στις πιο φθηνές εκδόσεις ενώ οι ακριβότερες θα διατίθενται με 4Matic AWD.