Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept: Πιο κινέζικο δεν γίνεται!


Σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα ξεκινήσει η έκθεση της Κίνας όπου η Mercedes-Maybach θα παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον όσο και αμφιλεγόμενο αισθητικά πρωτότυπο μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/4/2018

Από ήπειρο σε ήπειρο υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην νοοτροπία και κουλτούρα των λαών που αποτυπώνονται ακόμη και στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ή παρουσιάζονται. Μερικές από τις πιο έντονες περιπτώσεις -σε σχέση με τα δικά μας ευρωπαϊκά μέτρα και σταθμά- συναντάμε στην αγορά της Κίνας και το ιδιαίτερο σχεδιαστικό στιλ που φαίνεται πως επηρέασε μέχρι και το σχεδιαστικό τμήμα της Mercedes-Maybach.

Αν και οι φήμες μιλούσαν για μία σούπερ premium εκδοχή της GLS τελικά το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί ονομάζεται Ultimate Luxury Concept το οποίο συνδυάζει το στιλ μιας λιμουζίνας με μία υπερυψωμένη αισθητική που δημιουργεί ανάμεικτες εντυπώσεις. Πάντως η αίσθηση της πολυτέλειας είναι διάχυτη με το μπροστινό μέρος να παραπέμπει στην Mercedes-Maybach Vision 6 και το ιδιαίτερα ασιατικό μοτίβο να εκτείνεται κατά μήκος του αμαξώματος.

Όπως μαρτυρά και η ονομασία του concept στο εσωτερικό υπάρχει ότι πολυτελέστερο μπορεί να συναντήσει κανείς σε μία Maybach. Μάλιστα αρκετά στοιχεία (τιμόνι, κεντρική κονσόλα κ.α.) εμφανίζονται για πρώτη φορά με τη νέα σχεδίαση τους σε μία Maybach όταν πίσω υπάρχουν δύο θέσεις αεροπορικού τύπου πρώτης θέσεως. Πάντως, ο κινέζικος αέρας της πρωτότυπης Maybach είναι κάτι παραπάνω από έντονος αφού μέχρι και στις θέσεις για την σαμπάνια που βλέπουμε άλλες φορές υπάρχουν υποδοχές για ένα σερβίτσιο τσαγιού.