MINI Paceman Adventure: Και Mini και pick-up!


Μια «περιπετειώδης» εκδοχή του Paceman, που όμως δεν θα δει το φως της παραγωγής.

  • 30/4/2014

Μια διαφορετική παραλλαγή του MINI Paceman, με την ονομασία Adventure, γεννήθηκε από τη φαντασία των νεαρών μαθητευόμενων σχεδιαστών του ομίλου BMW στα εργοστάσια του Μονάχου και του Ντινγκόλφινγκ της Γερμανίας. Και παρότι δεν πρόκειται να βγει στην παραγωγή, είναι σίγουρα ένα δείγμα της ποικιλομορφίας που χαρακτηρίζει τα ΜΙΝΙ της νέας εποχής.

Υπό την καθοδήγηση των εμπειρότερων σχεδιαστών, οι μαθητευόμενοι σχεδιαστές πήραν ως βάση το MINI Cooper S Paceman και το μετέτρεψαν σε διθέσιο pick-up. Έτσι, με τον επιπλέον χώρο, τον Turbo κινητήρα 184 ίππων και την τετρακίνηση ALL4, το MINI Paceman Adventure είναι ικανό σχεδόν για τα πάντα έξω από το φυσικό περιβάλλον ενός MINI, την πόλη.

Πέραν του ανοικτού χώρου φόρτωσης, το Paceman Adventure συνοδεύεται από προβολείς και έναν εφεδρικό τροχό στην οροφή του, ενώ παραπλεύρως της πρώτης κολώνας του οδηγού έχει τοποθετηθεί ψηλά η εισαγωγή αέρα του κινητήρα, για να διασφαλίζεται η λειτουργία του κατά τη διάσχιση ποταμού.

Επιπλέον, οι σχεδιαστές αύξησαν την απόσταση από το έδαφος και το εφοδίασαν με ειδικά χωμάτινα ελαστικά, με πλατιές και βαθιές αυλακώσεις για καλύτερη πρόσφυση στο χώμα. Τέλος, ειδικό είναι και το πράσινο μεταλλικό του χρώμα, με την αντιπροσωπευτική ονομασία «Jungle Green».