Mitsubishi Concept XR-PHEV Evolution Vision GT: Εντυπωσιακό! (video)


Ένα ακόμα άκρως εντυπωσιακό plug-in hybrid πρωτότυπο που προορίζεται για τον virtual κόσμο του Gran Turismo 6!

  • 2/6/2014

Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Mitsubishi να αποκαλύψει ένα ακόμα πρωτότυπο που προορίζεται για την virtual reality του Gran Turismo 6, του πασίγνωστου simulator για το Sony Playstation.

Χάρη στο Sony Playstation λοιπόν και το ολοκαίνουριο Gran Turismo 6 Vision βλέπουμε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο από τη Mitsubishi. Οι άνθρωποι της Sony ζήτησαν από την ιαπωνική εταιρεία ένα virtual πρωτότυπο το οποίο να βασίζεται σε πραγματικό ή φανταστικό μοντέλο και το καλό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι σχεδιαστές μπορούν να δράσουν χωρίς κανένα περιορισμό από το... μάρκετινγκ, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Παρότι όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε παρόμοιες προτροπές της Sony οι κατασκευαστές προτιμούν να ξεκινήσουν τη σχεδίαση από λευκή κόλλα χαρτί, στην περίπτωση της Mitsubishi οι σχεδιαστές πήρανε το περσινό πρωτότυπο XR-PHEV (γι' αυτούς που δεν θυμούνται πρόκειται για ένα compact σπορ SUV) και του έδωσαν μια καθαρά αγωνιστική υπόσταση με ένα εκτεταμένο makeover.

«Η "αθλητική" υπόσταση που υπήρχε ήδη στο πρωτότυπο μοντέλο ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο δίνοντας έμφαση και δυναμισμό στα οδηγικά χαρακτηριστικά» δήλωσε η Mitsubishi.

Στην εικονική πραγματικότητα το crossover-coupe XR-PHEV Evolution είναι σχεδιασμένο ώστε να διαθέτει σύστημα Plug-in Hybrid EV, ενώ ο συνδυασμός γίνεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς οι οποίοι είναι 20 ιντσών.

«Τα εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου είναι ελεγχόμενα με ακρίβεια από την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση S-AWC, η οποία κατανέμει ιδανικά τη ροπή ανάμεσα στους τέσσερις τροχούς και δημιουργούν ένα σύνολο που τα οδικά του χαρακτηριστικά ανταποκρίνονται πλήρως στις επιθυμίες του οδηγού» σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Mitsubishi.