Nεά γενιά Hyundai i20 (VIDEO)


Ντεμπούτο για το νέο supermini!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 5/9/2014

Στο Παρίσι κάνει την επίσημη παρουσίασή του η δεύτερη γενιά του Hyundai i20.

Η αλήθεια είναι ότι από αυτό εδώ το μοντέλο ξεκίνησε πολύ δυνατά η... παντιέρα της Hyundai για τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό. Στο δρόμο του βρήκε... θηρία όπως τα Ford Fiesta, VW Polo, Renault Clio, Opel Corsa ή και Toyota Yaris, αλλά κατάφερε να πετύχει μία αξιόλογη πορεία. Αν μάλιστα συμπεριλάβουμε και τον προκάτοχό του, το Getz, η Hyundai έχει κατασκευάσει περίπου ένα εκατομμύριο αντίτυπα στην κατηγορία Β από το 2002, γεγονός που προσθέτει σίγουρα ένα μεγάλο βάρος στις πλάτες των δημιουργών του νέου supermini.

Σχεδιασμένο και εξελιγμένο στην Ευρώπη, είναι προφανές ότι το Hyundai i20 του 2015 δημιουργήθηκε για να διευρύνει τους ορίζοντες της κορεάτικης φίρμας στην κατηγορία Β. Τρεις ήταν οι πυλώνες στη δημιουργία του νέου Hyundai i20: εκλεπτυσμένο design, high-tech εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας και κορυφαίοι για την κατηγορία χώροι στο εσωτερικό του.

Βασισμένο σε μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα, η νέα γενιά του Hyundai i20 διαθέτει ένα μεταξόνιο κατά 45 mm μεγαλύτερο σε σχέση με το παρελθόν (2.570 mm συνολικά). Με βάση αυτά τα επιπλέον χιλιοστά, η Hyundai διατείνεται ότι το νέο της supermini μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση ακόμα και πέντε επιβάτες στο εσωτερικό του. Με το χώρο για τα πόδια των εμπρός και πίσω επιβατών να φτάνει συνολικά τα 1.892 mm και τον χώρο αποσκευών τα 320 λίτρα, σύμφωνα με την εταιρία αυτά τα στοιχεία αποτελούν κορυφή για την κατηγορία.

Από πλευράς ανέσεων, η προαιρετική πανοραμική οροφή είναι μοναδική γι΄ αυτήν την κατηγορία και έχει και τη δυνατότητα να ανοίγει ηλεκτρικά. Στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας συμπεριλαμβάνεται και κάμερα οπισθοπορείας καθώς και τεχνολογία LED τόσο για τα εμπρός όσο και για τα πίσω φωτιστικά σώματα. Όσον αφορά στη σχεδίαση να πούμε ότι η φιλοσοφία «Fluidic Sculpture 2.0» βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή στο νέο supermini της εταιρίας. Η δυναμική σχεδίαση στο εμπρός μέρος τονίζεται από τη χαρακτηριστική εξαγωνική μάσκα, ενώ μία λεπτή οριζόντια γρίλια ενώνει οπτικά τα δύο φωτιστικά σώματα εμπρός. Εκτός από τα φώτα ημέρας, τεχνολογία LED χρησιμοποιείται και στα φώτα θέσεως. Τέλος τα φώτα ομίχλης συμπληρώνουν την υπόστασή του i20 στο εμπρός μέρος.







Το συνολικό μήκος του 5θυρου μοντέλου αγγίζει τα 4.035 mm και στο πλαϊνό μέρος διακρίνεται το νεύρο που διατρέχει κατά μήκος το αμάξωμα. Highlight σχεδιαστικό αποτελεί και η μαύρη κολόνα C η οποία δημιουργεί μία οφθαλμαπάτη, αυτή της «αιωρούμενης» οροφής. Τα πίσω φωτιστικά σώματα LED διαθέτουν σχήμα μπούμερανγκ.

Στο εσωτερικό η αντιληπτή ποιότητα σύμφωνα με τη Hyundai είναι από της κορυφαίες στην κατηγορία και αυτό χάρη στο ειδικό μαλακό υλικό Thermal Plastic Olefin (TPO) που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Το συγκεκριμένο υλικό που εκτός από το ταμπλό μπορείς να το βρεις και στα πάνελ των θυρών, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και διατηρεί ένα αρκετά premium look στις επιφάνειες τις οποίες καλύπτει. Το εσωτερικό διαθέτει χρώματα για τις επενδύσεις τα οποία τονίζουν τα εξωτερικά χρώματα του νέου Hyundai και τα διαθέσιμα χρώματα είναι: Elegant Beige, Grey Blue, Cappuccino and Comfort Grey.

Η γκάμα των κινητήρων στην Ευρώπη θα περιλαμβάνει 3 κινητήρες βενζίνης και 2 πετρελαίου, όλοι συμβατοί με τις αυστηρότατες προδιαγραφές ρύπων Euro6. Στους κινητήρες βενζίνης έχουμε τον 4κύλινδρο 1,25 λίτρων ο οποίος θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος (75 PS και 84 PS). Να σημειώσουμε ότι το μηχανικό σύνολο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και συνδυάζεται στο βασικό εξοπλισμό με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Υπάρχει επίσης ο 1.4 βενζίνης με 100 PS (επίσης 4κύλινδρος) ο οποίος συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με αυτόματο 4 σχέσεων.

Στους diesel έχουμε τον 1,1 λίτρων με τους 75 PS, ενώ 90 PS αποδίδει ο κινητήρας πετρελαίου των 1,4 λίτρων. Και τα δύο 4κύλινδρα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Το νέο Hyundai i20 θα κατασκευάζεται στο Izmit της Τουρκίας και οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2014.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ HYUNDAI