Nέο Abarth 595 Competizione με 180 ίππους!


Πρεμιέρα στη Γενεύη.

  • 28/2/2015

Η νέα γκάμα της Abarth που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την έκδοση 595 Competizione.

Το νέο Competizione, για το οποίο εξελίχθηκε ο κινητήρας 1.4 T-Jet 180 HP προδιαγραφών Euro 6, είναι διαθέσιμο σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο περί ταχυτήτων και το σειριακό κιβώτιο Abarth.

To 1.4 T-Jet Competizione 180 HP είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκτήθηκε από τους τεχνικούς του σκορπιού σε διάφορες αγωνιστικές πίστες: από τα μονοθέσια της Formula 4 μέχρι τους αγώνες του Abarth Trophy.

Ο κινητήρας προσφέρεται με μία νέα τουρμπίνα Garrett, για τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση τις καθυστερήσεις απόγνωσης το τούρμπο, και με μία νέα σχέση συμπίεσης για την εξασφάλιση της μέγιστης απόδοσης. Χάρη στο υψηλής απόδοσης σύστημα εξαγωγής με τις βαλβίδες Monza, ο κινητήρας φτάνει τους 132 ίππους/λίτρο.

Το Abarth595 Competizione 180 HP είναι ένα αυτοκίνητο για οποιονδήποτε αγαπάει την αδρεναλίνη του κόσμου των αγώνων, σε επίπεδο επιδόσεων αλλά και τεχνολογίας. Χάρη στα ανατομικά μπάκετ "Abarth Corsa by Sabelt" θα είναι απόλαυση να επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα και μετά να φρενάρει με απόλυτη ασφάλεια, χάρη στο αναβαθμισμένο σύστημα φρένων της Brembo με τις τετραπίστονες αλουμινένιες δαγκάνες.