Νέο Audi Q3 από το καλοκαίρι


Το νέο Audi Q3 δοκιμάζεται ήδη στους δρόμους με βαρύ καμουφλάζ και από το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει αντίστοιχης κατηγορίας SUV όπως είναι η BMW X1 και το Volvo XC40.

  • 19/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η Audi ετοιμάζεται να υποδεχθεί την 2η γενιά Q3 που θα πλαισιώσει το μεγαλύτερο Q5 και το μικρότερο Q2. Σχεδιαστικά αναμένεται να υπάρχουν στοιχεία από τα δύο προαναφερόμενα μοντέλα με την γνωστή μάσκα της μάρκας και ακόμη πιο καθαρές και απτές γραμμές δίχως σχεδιαστικές ακρότητες. Στο εσωτερικό το ταμπλό θα βασιστεί σε εκείνο του A3 και του Q2, ενώ θα υπάρχει μεγαλύτερη οθόνη αφής 9,2 ιντσών και ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Από πλευράς διαστάσεων το μήκος αναμένεται στα περίπου 4,45 m με το μήκος στα 1,86 m εμφανίζοντας μία μικρή αύξηση. ΟΙ μεγαλύτερες διαστάσεις θα ευνοήσουν τους χώρους για τους επιβάτες αλλά και για τις αποσκευές αφού το πορτμπαγκάζ αναμένεται να έχει μερικά παραπάνω λίτρα. Αυξημένο ελαφρώς και κατά 50 mm θα είναι και το μεταξόνιο.

Την βάση θα αποτελέσει η πλατφόρμα MQB με το απόβαρο του νέου Q3 να είναι μικρότερο έως 50 kg. Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να προσδώσει στο Q3 ακόμη καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά με κορυφαία ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης. Από πλευράς κινητήρων η βασική έκδοση αναμένεται να είναι προσθιοκίνητη με τον κινητήρα 1.5 TFSI με 130 ή 150 PS, ενώ θα υπάρχουν δίλιτρα μοτέρ βενζίνης και diesel.

Φυσικά θα υπάρξουν και τετρακίνητες εκδόσεις ενώ αρχικά η top έκδοση θα είναι η πεντακύλινδρη 2.5 TFSI με περίπου 400 PS. Στα σκαριά είναι και μία έκδοση e-tron με το σύστημα του e-Golf με ηλεκτροκινητήρα 136 PS, μπαταρία στις 35,8 kWh και με αυτονομία κοντά στα 300 km.