Νέο Audi Q5 55 TFSI e quattro


H AUDI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ Q5 55 TFSI E QUATTRO, ΤΗΝ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ SUV ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΩΣ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΩΣ 40 KM, ΕΝΩ Η ΜΕΣΗ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 2,1-2,4 L/100 KM.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/5/2019

Η προσπάθεια της Audi να μειώσει την κατανάλωσή καυσίμου και εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στα μοντέλα της είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Q5 55 TFSI e quattro. Σε αυτό, συνδυάζονται οι επιδόσεις και η χαμηλή κατανάλωση κατά την καθημερινή μετακίνηση, ενώ φαίνεται έμπρακτα το επίπεδο τεχνογνωσίας (και τεχνολογίας) που διαθέτουν πλέον στην εταιρεία.

Η συγκεκριμένη εκδοχή του Q5 έχει τον τετρακύλινδρο 2.0 TFSI των 252 PS και έναν (σύγχρονο) ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 143 PS (105 kW) και μέγιστης ροπής 350 Nm. Η συνδυαστική μέγιστη ισχύς του υβριδικού συστήματος είναι 367 PS και η μέγιστη ροπή 500 Nm, διαθέσιμη μόλις από τις 1.250 rpm.

Το Q5 55 TFSI e quattro επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 5,3 sec ενώ η μέγιστη τελική ταχύτητά του φτάνει τα 239 km/h. Σε ό,τι αφορά τη μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του, είναι 2,1-2,4 l/100 km ενώ η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα 46-53 g/km. Αναφορικά με την αυτονομία του ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, φτάνει έως τα 40 km, βάσει του κύκλου «WLTP». Σε αυτή την περίπτωση η τελική ταχύτητά του περιορίζεται τα 135 km/h.  

Οι μπαταρίες

Είναι λιθίου-ιόντων και βρίσκονται τοποθετημένες κάτω από τον χώρο αποσκευών. Η συστοιχία τους αποτελείται από 104 στοιχεία, η ενεργειακή χωρητικότητά τους φτάνει τις 14,1 kWh και η τάση τους τα 381 V. Σύμφωνα με την Audi, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ψύξη των μπαταριών ενώ έχει προσεχθεί και το σύστημα κλιματισμού για τους επιβάτες, ώστε να είναι αποδοτικό και να μην καταναλώνει πολλή ενέργεια.

Το υβριδικό σύστημα ενεργοποιείται είτε αυτόματα είτε μέσω διακόπτη από τον οδηγό. «Συνεργάζεται» με το σύστημα πλοήγησης και προετοιμάζει τις παραμέτρους λειτουργίας του αναλόγως του δρόμου και του αναγλύφου που ακολουθεί προς την πορεία του οχήματος. 

Εκτός από το αυτόματο πρόγραμμα λειτουργίας υπάρχουν και τα «EV» (το όχημα κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια) και «Battery Hold» (κινείται μόνο με τον βενζινοκινητήρα και διατηρεί την ηλεκτρική ενέργεια για τη στιγμή που θα επιλέξει ο οδηγός να τη χρησιμοποιήσει). Για τη φόρτιση των μπαταριών απαιτείται χρόνος περίπου έξι ωρών με οικιακό ρεύμα 220 V. Σε δίκτυο 400 V χρειάζονται 2,5 ώρες για μια πλήρη φόρτιση.

Φυσικά, το Q5 55 TFSI e quattro διαθέτει το ομώνυμο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης το οποίο συνδυάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα. Όταν δεν απαιτείται από τις συνθήκες πρόσφυσης, η ροπή μεταφέρεται κατά βάση στον εμπρός άξονα, όμως το σύστημα παραμένει εν αναμονή για να τη μοιράσει αμέσως σε όλους τους τροχούς.

Το Q5 55 TFSI e quattro εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic και διαθέτει υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Όπως έγινε γνωστό, η διάθεσή του στην αγορά θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι.