Νέο Opel Insignia OPC: Το απόλυτο «εργαλείο» της Opel!


Στη Φρανκφούρτη η Παγκόσμια πρεμιέρα του κορυφαίου σπορ μοντέλου της γερμανικής φίρμας.
  • 29/8/2013

«Το Insignia OPC ακτινοβολεί μία νέα λάμψη» σχολιάζει ο Volker Strycek, Διευθυντής στον τομέα Αυτοκινήτων Υψηλών Επιδόσεων & Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. «Δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια, οι μηχανικοί αναβάθμισαν το εκπληκτικό μοντέλο μας. Αυτό είναι εμφανές στη σχεδίασή του και στις αυξημένες οδηγικές επιδόσεις κάτι που εύλογα κατατάσσει το OPC μεταξύ των κορυφαίων, μεσαίων σπορ αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής».

Προσοχή στη λεπτομέρεια

Το νέο Insignia OPC εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Τα αισθητικά ανανεωμένα εμπρός και πίσω τμήματα, με σχεδιαστικά στοιχεία ταυτότητας OPC όπως οι ‘κυνόδοντες’ εμπρός και στο διακοσμητικό της απόληξης εξαγωγής πίσω, υπογραμμίζουν τη δύναμή του και διεγείρουν τη φαντασία για οδήγηση υψηλών ταχυτήτων στο Nürburgring.

Το εντυπωσιακό αμάξωμα πλαισιώνει προηγμένες τεχνολογίες. Το πλαίσιο OPC αναβαθμίζεται με ιδιαίτερη έμφαση στον ανασχεδιασμένο πίσω άξονα – όπως τα υπόλοιπα μέλη της νέας οικογένειας Insignia – όπου οι μηχανικοί έχουν τροποποιήσει περίπου το 60% των εξαρτημάτων. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά θορύβων και κραδασμών έχουν βελτιωθεί με πολυάριθμα μέτρα αναβάθμισης. Νέο λογισμικό ESP επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια στη ρύθμιση της δυναμικής συμπεριφοράς κυρίως στην αντίδραση των τάσεων υποστροφής. Τροποποιημένο λογισμικό αποσβεστήρων για το πλαίσιο FlexRide με προσαρμοζόμενα αμορτισέρ διασφαλίζει βέλτιστο κράτημα στο δρόμο. Αυτό το ειδικό πρόγραμμα για OPC βελτιώνει  τη δυναμική συμπεριφορά, επιτρέποντας ταχύτερη και ακριβέστερη απόκριση σε διάφορους ελιγμούς και οδικές συνθήκες.

Με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και AWD, το Insignia OPC επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,0” (Sports Tourer: 6,3”) και μέχρι την τελική ταχύτητα των 250 km/h (με ηλεκτρονικό κόφτη). Στην έκδοση χωρίς ηλεκτρονικό κόφτη, το OPC με μηχανικό κιβώτιο αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 270 km/h (Sports Tourer: 265 km/h). Το ισχυρό σύστημα πέδησης Brembo διασφαλίζει ταχεία επιβράδυνση με μέγιστη ευστάθεια ακόμα και σε σκληρή χρήση.

Επιπλέον, το Insignia OPC εφοδιάζεται με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4x4. Το σύστημα AWD περιλαμβάνει συμπλέκτη υψηλής ποιότητας που λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές Haldex, και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τη διασφάλιση της μέγιστης πρόσφυσης. Προσαρμόζεται στις υπάρχουσες οδικές συνθήκες και μεταβάλλει την κατανομή ροπής ομαλά από 0 έως 100% μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, καθώς και μεταξύ των πίσω τροχών. Σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πλαίσιο FlexRide, το σύστημα AWD εγκαινιάζει νέα πρότυπα στους χρόνους αντίδρασης και ελέγχου.

Αγωνιστική αίσθηση διάχυτη και στο εσωτερικό

Η καμπίνα υποδέχεται τους οδηγούς OPC μέσα σε μία γνήσια αγωνιστική ατμόσφαιρα. Καθίσματα Recaro - προαιρετικά δερμάτινα με λειτουργία μνήμης - ο επιλογέας OPC, το νέο ταμπλό οργάνων και η κεντρική κονσόλα αποπνέουν μία ανώτερη αίσθηση. Πέραν των βασικών πληροφοριών, οι οδηγοί μπορούν να βλέπουν λεπτομέρειες όπως πίεση και θερμοκρασία λαδιού, τάση μπαταρίας, θέση γκαζιού, ισχύς φρένου και δύναμη g που απορρέει από την πλευρική επιτάχυνση στην προαιρετική οθόνη ενδείξεων 8 ιντσών.

Το νέο, σπορ τιμόνι (προαιρετικά θερμαινόμενο)  περιλαμβάνει μοχλούς όταν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο για να μπορεί ο οδηγός να εκτελεί γρήγορες μηχανικές αλλαγές, ακόμα και σε automatic mode. Εάν οι μοχλοί παραμείνουν ανενεργοί για τουλάχιστον 12 δευτερόλεπτα, το κιβώτιο συνεχίζει σε automatic mode. Με αυτό τον τρόπο το νέο Insignia OPC συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της μηχανικής και αυτόματης λειτουργίας.